Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 243, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Tutustu lehteen klikkaamalla kuvaa!

Uusi Aika

Tutustuminen vaatii Adoben Acrobat Readerin

 

24.10.2014 - Porin kampuspäätös meni teatteriksi

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Porin kaupunkirakenteen tulevaisuuden kannalta merkittävä kaupunginvaltuuston päätös uuden kampuksen vuokratakauksesta muuttui teatteriksi jo ennen kuin valtuusto ehtii edes käsitellä asiaa ensi maanantaina.

Vasemmistoliiton ryhmän sisäiset jännitteet purkautuivat, kun ryhmän edustajat Eija Hakala ja Jari Pajukoski äänestivät kaupunginhallituksessa sosialidemokraattien, kokoomuksen ja keskustan mukana sen puolesta, että kaupunki hyväksyisi yhteensä noin 80 miljoonan euron vuokratakaukset Porin keskusaukiolle rakennettavia kampustiloja varten.

Ellei takausta hyväksyttäisi, tilat rakennuttava Citycon Oyj voi vetäytyä hankkeesta ja periä esisopimuksen mukaan Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:ltä 250 000 euron suuruisen sopimussakon.

Takaussumma on suuri, koska 20 vuoden vuokrasopimuksen vuosivuokra on noin 3,8 miljoonaa euroa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapio Furuholm ei tätä hyväksynyt, ja hän ryhtyi sosiaalisessa mediassa vastaiskuun uhaten erota ryhmän johdosta, mikäli ryhmä äänestää valtuustossa takauksen puolesta.

Sen jälkeen mm. Satakunnan Kansa ryhtyi spekuloimaan sillä, että vastaiskullaan Furuholm aloitti eduskuntavaalikamppailunsa.

Lehden eilisessä yleisönosastossa ja Satakunnan Työssä puolestaan Hakala ja Pajukoski puolustavat voimakkaasti takausta, ja mukana oli myös puolueen Porin kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erno Välimäki sekä Samkin opiskelija Sini Myllykoski, joka on nakkilalaisen kansanedustajan Jari Myllykosken (vas) tytär.

Näin vasemmistoliiton sisällä käydään kovaa kamppailua jo tulevista eduskuntavaaleista, mikä on valitettavaa, sillä kampushanke on liian arvokas pilattavaksi vaalialttarilla. Sitä paitsi periaatepäätös asiasta tehtiin jo viime keväänä.

Joka tapauksessa Furuholm pelaa nyt kovaa peliä. Vastoin helpointa olettamusta vaalikampanjasta pelin tavoite voikin olla toinen. Nimittäin metalliliittotaustaisen Jari Myllykosken asema istuvana kansanedustajana on vasemmistoliiton sisällä niin vahva ay-liikkeen tuen ansiosta, että häntä Furuholminkin on vaikea ohittaa, mikäli puolue yleensäkään saa Satakunnasta läpi kansanedustajaa ensi kevään vaaleissa.

Niinpä mahdollinen ero valtuustoryhmän puheenjohtajan paikalta antaisi Furuholmille kunniallisen joskin kovaäänisen tien peräytyä myös kevään eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Joka tapauksessa on tärkeää, että kampushanke etenee ripeästi rakentamisvaiheeseen, jonka on määrä alkaa ensi vuoden alkupuolella. Tämä on sekä Porin että opiskelijoiden etu.

Nyt kysymme

Uskotko sote-uudistuksen parantavan palveluja?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva

 

Kuva: Uusi Aika

 

Find the casquette pas cher sale & buy casquette new era pas cher en ligne.