Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.5.2019 - Pori pohtii palveluverkkoaan

Porin kaupunginhallitus asetti viime vuoden marraskuussa toimikunnan, jonka tehtävänä oli valmistella Porin sivistystoimialan kouluverkkosuunnitelma tammikuun loppuun mennessä sekä periaatepäätös koulurakentamisesta siten, että kaupunginvaltuusto voisi tehdä päätökset kuluvana keväänä.
Toimikunta havaitsi työ edetessä kuitenkin, että oli tarpeen tehdä kouluverkkosuunnitelmaa laajempi, koko sivistystoimialan palveluverkkoa koskeva selvitys. Valmistelutyössä käytettiin paljon tilastodataa muun muassa väestökehityksestä ja uusien asuntojen rakentamisesta alueittain. Selvityksen 168-sivuinen raportti on kaikkien luettavissa Porin verkkosivuilla, samoin kuntalaisille suunnattujen kyselyiden vastaukset. Salassa asiaa ei siis ole valmisteltu, myös kaikki poliittiset ryhmät ovat olleen työssä mukana.
Kaupunginhallitus käsitteli suunnitelmaa kokouksessaan huhtikuun alussa, mutta palautti sen yksimielisesti lisävalmisteluun ja nyt palveluverkkouudistus on menossa uudelleen päätöksentekoon. Uudessa esittelijän ehdotuksessa Poriin tehtäisiin monitoimitalot Pohjois-Poriin, Länsi-Poriin ja Ahlaisiin sekä uudet päiväkodit Meri-Poriin. Lisäksi koko palveluverkon osalta toteutetaan mittava peruskorjausohjelma. Esimerkiksi Ahlaisiin ehdotuksessa rakennetaan nykyisen liikuntasalin yhteyteen uusi monitoimitalo, jossa toimii varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetuksen luokat 1–6, kirjasto ja vapaan sivistystyön sekä perusturvan palvelut. Noormarkussa nykyisen palvelurakenteen ehdotetaan säilyvän ja peruskorjaustarpeet arvioidaan ja toteutetaan tarpeen mukaan.
 Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, toimikunnan puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.) kertoi, että kaupungissa lähdettiin työn kuluessa ennakkoluulottomasti kokeilemaan erilaisia osallistumisen ja vuorovaikutuksen toimintamalleja.
”Olemme tekemässä eritysesti porilaisille lapsille ja nuorille merkittävää tulevaisuuteen suuntaavaa päätöstä. Koulut ja päiväkodit tulee nähdä elinkeinopoliittisena investointina tulevaisuuteen”, sanoi Bergroth-Lampinen. Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä Porissa on tyytyväinen jatkovalmistelun tuloksiin. Kokoomuksesta puolestaan kuuluu soraääniä, puolueväkeä kaihertavat Reposaaren pieni kouluyksikkö ja toisaalta Pohjois-Poriin suunniteltu tuhannen oppilaan monitoimitalo. Nyt onkin mielenkiintoista seurata, miten ja millaisen tulevaisuuden päätöksen kaupunginvaltuusto vajaan kahden viikon kuluttua kokouksessaan tekee.
Jaa Facebookissa

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva