Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Se tapahtui

Kuva: Se tapahtui

Eduskuntavaalit käytiin ja vaalityötä tehtiin koko Satakunnassa lujasti ja suunnitelmallisesti. Me sosialidemokraatit olemme aina menneet omalla täydellä ehdokaslistalla, niin nytkin. Tavoite oli selvä, kolme kansanedustajaa sosialidemokraattien listalta läpi, se toteutui, kirjoittaa Esa J. Wahlman kolumnissaan.

Satakolme ääntä toi voiton puolueelle ja Satakunnalle. Sosialidemokraatit Satakunnasta toivat puolueelle eduskunnassa suurimman puolueen aseman ja se on paljon.

Satakuntalaisten oli hyvä jatkaa hallitusneuvotteluja, johon valittiin sosiaalipolitiikan asiantuntija Krista Kiuru mukaan. Neuvotteluja käytiin sähäkällä vauhdilla puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla. Kun neuvottelut olivat päättyneet ja hallitusohjelma saatu kasaan, tiedotustilaisuudessa muiden puolueen puheenjohtajat kilpaa kehuivat Antti Rinteen neuvottelutaitoja ja hermoja. Näitä tarvitaan aivan varmasti jatkossakin, kun hallitustyö etenee.

Oman ministerin saaminen Satakunnasta tuntui selviöltä ja näin se meni. Perhe- ja peruspalveluministeriksi valittiin kokenut ja jo entuudestaan ministerinä ollut Krista Kiuru. Muille satakuntalaisille kansanedustajille Kristiina Saloselle ja Heidi Viljaselle toivomme hyviä valiokuntapaikkoja tai niiden puheenjohtajuuksia.

Porin kunnallispolitiikka on käymistilassa. Kokoomusta hiertää viime kunnallisvaalien tulos ja sitä kautta jaetut luottamushenkilöpaikat. Mielestäni niin pitää toimia miten kuntalaiset ovat äänestäneet. He ovat halunneet muutosta kokoomuksen johtamalle talouspolitiikalle ja se näkyy tämän vaalikauden ajan. Myönnän, että Porin taloudessa niin kuin muidenkin suurempien kaupunkien talouden tasapainottamisessa on haasteita. Mutta jos uusi hallitus ei meitä kovin rokota, tulemme pärjäämään.

Tulevia investointeja meillä on valtava määrä. Niiden keskittyminen johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että ei ole ollut aikaisemmilta vuosilta selvää investointiohjelmaa, jota toteutettaisiin järkevästi. Rakennusten korjausvelka on päässyt kasvamaan liian isoksi ja tämä kostautuu. Investointien prioriteettina pitää olla lapset, vanhukset, sairaat ja lopuksi koko kunnallistekniikka. Mutta se vaatii aikaa ja euroja.
Porin kaupunki on ollut valtakunnallisessa mediassa, kun vihreiden puoluekokous pidettiin sopuisissa tunnelmissa. Vihreiden uusi puoluejohto on myös uudessa istuvassa hallituksessa ja kantavat huomattavaa vastuuta päätettäessä valtakunnan asioista. Merkittävä salkku on Pekka Haavistolla ulkoministerin asioiden hoidossa, mutta hänellä on siihen kokemusta.

Uuden Ajan ilmestyminen loppuu. Tämä on viimeinen ilmestyvä numero. Kuka kantaa vastuun tiedottamisesta ja asioiden julkituomista Porissa ja Satakunnassa. Omalta osaltaan Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö on neuvotellut Satakunnan Viikon kanssa niin sanotun järjestöpalstan siirtymisestä tähän lehteen. Toivon, että mahdollisimman moni järjestö voisi tätä toivomusta toteuttaa ja löydämme omat tapahtumamme ko. lehden sivuilta.

Tässä yhteydessä haluan kiittää Uuden Ajan työtekijöitä, eläkeläisiä, julkaisevan yhtiön hallitusta, tilaajia ja yhteistyökumppaneita hyvästä ja pitkästä yhteistyöstä. Hyvää kesää kaikille ja Porin Jazzeilla tavataan.

19.6.2019 05:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva