Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jäähyväiset sinulle ystäväni

Kuva: Jäähyväiset sinulle ystäväni

Yli 15 vuotta olen kirjoittanut sinulle ajatuksiani tai vastannut kysymyksiisi. Olet nähnyt minun varttuvan nuoresta harrastelijasta aikuiseksi ammattilaiseksi. Olet elänyt mukanani iloissa, ja nähnyt minun murehtivan maailmaa. Olet aina ollut puolellani, ja minä sinun puolellasi, kirjoittaa Kristiina Salonen kolumnissaan.

Hienointa sinussa on ollut tavoitteesi ja arvosi. Moni meistä on jakanut ne kanssasi. Olet rohkeasti puolustanut oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa yhteiskunnassa. Olet sinnikkäästi ollut äänitorvena heille, joiden ääni olisi muuten ollut liian hauras ja heikko kuultavaksi. Sinä olet antanut vaihtoehdon, osoittanut satakuntalaisille ettei ole olemassa vain yhtä totuutta. Et ole verhoutunut riippumattomuuden pettävään harsoon, vaan reilusti kertonut kaikille kenen ääni kauttasi kuuluu.

Yli 100 vuoden historian kulkusi on ollut merkittävä. Olet kohdannut matkallasi suuria ajattelijoita, ja ollut keskeinen osa sosialidemokratian nousua. Historiamme suurmiehet ja -naiset ovat kulkeneet rinnallasi ja ohjanneet suuntaasi. He ovat kauttasi puhutelleet satojatuhansia ihmisiä. Olet nähnyt vuosien saatossa suuren suosion, mutta kokenut myös vaikeita aikoja. Osaksesi on kuitenkin suotu hyviä ihmisiä pitämään sinusta huolta ja luotsaamaan sinut läpi tämän yli 100 vuoden matkan. Olet varmasti heille kaikille syvästi kiitollinen.

Tiedän, etteivät viimeiset vuodet ole olleet sinulle helppoja. Olet kuitenkin taistellut yhdessä muiden kanssa jatkosta. Vaikka voimasi on vuosien saatossa heikennyt, ei tämän päivän olisi halunnut tulevan. Mielessäni pyörii edelleen monia kysymyksiä. On vaikea luopua. Se tuntuu melkein luovuttamiselta. SIksi meidän on mietittävä tulevaisuutta. Haluaisin antaa uusille ja tuleville aktiiveillemme samanlaisen mahdollisuuden ja näkyvyyden ajatuksilleen ja teoilleen kuin itse olen sinulta saanut. Vaikka maailma ympäriltä on muuttunut, tarve äänitorvelle ja viestinnälle on edelleen olemassa. Vain viestinnän välineet ovat muuttuneet. Entä jos? Voisiko sinulle muuttuneena tulla vielä uusi aika?

Olen oppinut sinulta ja tutustunut kauttasi uusiin ihmisiin. Ja ihmiset ovat tutustuneet avullasi minuun. Kiitän siitä sinua koko sydämestäni. Kuljet muistoissani leikekirjani leikkeleissä. Olet lapsuusmuistoissani kotini keittiön pöydällä ja mummuni sohvan selkänojalla. Olet osa myös minun poliittista historiaani. Kuten niin monen muunkin lukijasi. Juuri siksi tämä jäähyväisten hetki on haikea. On vaikeaa päästää irti ystävästä.

Kiitos yhteisistä kuluneista vuosista sinulle Uusi Aika!
Kiitos kaikille työntekijöillesi, lukijoillesi ja yhteistyökumppaneillesi!
On tullut aika kääntää tämän lehden viimeinen sivu.

Kristiina Salonen, kansanedustaja (sd.)

19.6.2019 05:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva