Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rinne I aloitti

Kuva: Rinne I aloitti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti viime viikolla Suomen hallituksen, jonka pääministerinä aloitti SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, 56. Edellisen kerran maassamme on ollut sosialidemokraattinen pääministeri vuonna 2003, Paavo Lipponen.

Rinteen hallituksessa eurooppaministerinä aloittava Tytti Tuppurainen, 43, on kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Tuppurainen on toiminut suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero, 54, on viidennen vaalikauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä. Paatero on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, 45, on SDP:n varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Satakunta sai Krista Kiurusta jälleen oman ministerin. Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru, 44, on neljännen kauden kansanedusta ja on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, 33, on SDP:n varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä.

Työministeri Timo Harakka, 56, on toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Harakka on valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja.

Kansanedustaja Jutta Urpilaista, 43, esitetään Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi.
- Jutta Urpilainen on näyttänyt merkittävän osaamisensa useaan kertaan ja koen, että hän on oikea valinta EU-komissaarin vaativaan tehtävään. Upea ihminen, osaava ihminen. Nyt on aika rikkoa tämäkin lasikatto. Jutta on rikkonut niitä ennenkin, sanoo Antti Rinne.
Urpilainen on Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen johtokunnan puheenjohtaja ja ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja. Hän on toiminut aiemmin SDP:n puheenjohtajana sekä valtiovarainministerinä.

Keskustan ministereiksi nousevat valtiovarainministeri Mika Lintilä, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, elinkeinoministeri Katri Kulmuni, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Keskusta vaihtaa syksyllä puheenjohtajaansa ja on uumoiltu, että sen myötä salkkujakoon tulisi muutoksia. Vihreiden ministerit ovat ulkoministeri Pekka Haavisto, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ja sisäministeri Maria Ohisalo. Vasemmistoliiton ministerit ovat opetusministeri Li Andersson ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. RKP:n ministerit ovat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Katri Kujanpää

12.6.2019 11:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva