Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Matka maailman ympäri oli kokemus vailla vertaa

Kuva: Matka maailman ympäri oli kokemus vailla vertaa

Porilaiset Mirva Heino ja Rauli Taimi starttasivat tammikuun viidentenä päivänä matkalle, josta moni haaveilee. Edessä oli 112 päivää kestävä retki, joka veisi heidät maailman ympäri.


- Elämässäni oli vuosien saatossa tapahtunut pysäyttäviä asioita ja muutama vuosi sitten saamani syöpädiagnoosi pysäytti minut miettimään, mitä haluan tehdä vielä kun voin itse kokea, haistaa, maistaa, kuulla ja nähdä, vielä, kun olen elossa, kertoo Mirva koskettavasti.
Sairaus on selätetty ja Mirvan 50-vuotispäivien lähestyessä viime keväänä hän alkoi lämmittelemään Raulia ajatuksella matkasta maailman ympäri.
- Minulla oli sellainen ”once in the lifetime”-olo.Yritin myydä ajatusta, mutta Rauli ei ensin lämminnyt. Kuunteli kyllä, mutta ilman sanottavampaa vastakaikua, hän on niin järkevä ja suunnitelmallinen, nauraa Mirva.
- Ensin ajatus ei minua innostanut. Sitten huomasin, että pohdimmekin jo erilaisia vaihtoehtoja, tutkimme netistä erilaisia matkoja ja reittejä ja sitten yhtäkkiä olimmekin löytäneet sopivan, Rauli kertoo.
Pariskunta päätyi valintaansa sopivan reitin, matkaohjelman ja laivan perusteella.
- Costa Cruise-varustamon Costa Luminosa-laiva oli 300 metriä pitkä, matkustajia 2300 ja henkilökuntaa 900. Laivalla vaikutti olevan sopivan rento tunnelma, ei tarvinnut ajatella, että pitäisi joka ilta pukeutua smokkiin illallisella, Rauli jatkaa.
Costa Luminosa lähti liikkeelle tammikuussa Venetsiasta, jatkoi matkaansa Välimeren satamien kautta Teneriffalle ja Atlantin yli kohti Etelä-Amerikkaa ja sen rannikkoa pohjoiseen. Retkeläiset kiersivät Kap Hornin ja suuntasivat Etelä-Amerikan rannikkosatamia etelään ja siitä matka jatkui Chilen Santiagosta Tyynelle valtamerelle kohti Pääsiäissaaria ja Tahitia. Uuden Seelannin ja Australian mantereen jälkeen matka jatkui Aasiaan aina Indonesian, Singaporen ja Thaimaan kautta Intiaan. Arabian niemimaalta matka jatkui Suezin kanavan läpi takaisin Välimerelle. Vajaaseen neljään kuukauteen mahtui viisi maanosaa, 23 eri maata ja 42 satamaa.
- Suomalaisia matkalla oli yhteensä 16 henkilöä, osa oli mukana vain osan reitistä ja me olimme ainoat, jotka kiersimme joka sataman ja kävimme joka maassa, Rauli kertoo.
- Singaporen orkideapuistosta löysimme Tarja Halosen mukaan nimetyn orkidean, hän oli joskus vieraillut siellä. Niin oli myös pääministeri Matti Vanhanen, hänen mukaansa nimetty orkidea tosin oli saanut kirjoitusvirheen ja kukan nimi oli Matti Vahanen, nauraa Rauli.
Matkan aikana koettuja ja nähtyjä asioita on vaikea sovittaa yhteen kertomukseen.
- Oli hienoa nähdä ja kokea asioita, joista oli ennen vain lukenut tai nähnyt valokuvia. Matka teki myös mielen entistä uteliaammaksi ja rohkeammaksi ja opetti näkemään paremmin, miten pieni maa Suomi on, mutta miten hienosti asiamme ovat, Mirva ja Rauli kertovat.
Paluu Suomeen tapahtui sopivasti ennen vappua.
- Aurinkokannella loikoillessamme ajatukset olivat kieltämättä välillä mukana eduskuntavaalityössä, mutta emme antaneet sen häiritä, he nauravat.
- Kotona Porissa olimme sunnuntai-aamuna ennen vappua ja ihmettelimme, missä kaikki ihmiset ovat. Arki koitti saman tien, aamulla töihin, sieltä valtuustoryhmän kokouksen ja illalla valtuustoon, demariaktiivit kertovat.
Vappuna vuorossa olivat perinteiset vappujuhlallisuudet, jotka koskettivat nyt eri tavalla.
- Olen aina toverihaudalla seppeleenlaskussa ajatellut arvostuksella tovereita menneiden vuosien taa. Nyt kuitenkin liikutuin kyyneliin saakka. Ajattelin, millaisia uhrauksia he tekivät ja miten merkityksellistä työtä puolueemme on tehnyt, että elämme tällaisessa hyvinvoinnissa kuin nyt, Mirva toteaa.

Katri Kujanpää

12.6.2019 10:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva