Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kulttuurikeskus Skantzissa pidettiin avajaiset

Kuva: Kulttuurikeskus Skantzissa pidettiin avajaiset

Karvian Kanttin kylään rakennettussa uudessa esittävien taiteiden katsomossa pidettiin avajaiset toukokuun viimeisenä viikonloppuna.


Yhdessä Kanttin vanhan koulun kanssa muodostavat Skantzin kulttuurikeskuksen. Avajaiset olivat kaksipäiväiset, lauantaina olivat virallisemmat osuudet kuten juhlapuhe kuin nauhan leikkaus. Lauantai-iltana ohjelmaa riitti iltamyöhälle saakka italialaisryhmän musiikkiteatterin kuin Antti Ketosen konsertissa. Sunnuntain ohjelma oli enemmän suunniteltu paikallisten ryhmien esiintymiselle.

Avajaisnauhan leikkaamiseen oli otettu mukaan päättäjien lisäksi myös harrasteteatteriryhmien edustajat. Juhlapuhujana oli karvialaissyntyinen Pasi Heikura, joka hauskuutti, että kun brändinä on Willi Karvia, niin alunperinkin ihmiset ovat olleet ammoisina aikoina villejä, josta myöhemmin on päästy sivistyksen pariin. Hän myös kiitti karvialaisten yhteisöllisyydestä kun he olivat päättäneet rakentaa itselleen tälläisen katsomon.

Erikoisuutena uudessa katsomossa on, se että rahoitusta siihen on saatu alunperin perinnöstä, joka oli osoitettu kulttuuritoimeen. Tämän jälkeen hankkeeseen on saatu myös avustusta ja itse rakentaminen on tehty suurimmaksi osaksi talkootyönä. Näin ollen Karvian kunnan ei ole tarvinnut erikseen sitoa suuria kustannuksia hankkeelleen. Katsomo ei ole myöskään tavallinen vaan siihen on haluttu tuoda muotoja aiemmin lähellä olleesta Kyrön Skantzin linnakkeesta. Kolmesta rakennetusta katsomosta kaksi on katettuja. Yleisöä katsomoihin mahtuu kaikkiaan noin 400. Katsomo tuleekin aktiiviseen käyttöön, kun esimerkiksi on viidenkympin villitys -kesäteatteriesityksiä kesäkuulla ja Unto Monosesta kertovia musiikkiteatteriesityksiä heinäkuun ja elokuun taitteessa.

Kulttuurikeskusta ja muita kunnan kohteita markkinoimaan on perustettu alkuvuodesta Willi Karvia yhtiö, jonka omistaa Karvian kunta. Porilainen Kari Hakala on palkattu toimimaan yhtiön palveluksessa osa-aikaisesti. Kunnan matkailun erilaiselle kehittämiselle on nähty tarvetta myös sen takia että Annen taidekahvilassa käy vuosittain erittäin paljon ulkopaikkakuntalaisia vieraita. Myös tulevan Geopark-hankkeen myötä Karvian voi löytää useampi matkailija.

Avajaisviikonlopun aikana oli monenlaista ohjelmaa kahtena päivänä. Väkeä kuitenkin riitti kylmästä ja sateisesta säästä huolimatta.

5.6.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva