Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kyllä sitä olla kehtaa

Kuva: Kyllä sitä olla kehtaa

Kuntapäättäjän tehtäviin kuuluvat julkiset keskustelut ja palautteen vastaanottaminen päivittäin. Pääsääntöisesti palaute on jokseenkin asiallista ja rakentavaa, mutta usein tuntuu jälkikäteen siltä, että emme joko näe tai koe omaksemme sitä loputonta hyvää, mikä ympärillemme syntyy.

Listasin tuoreimman kuntalaisen avautumisen jälkeen muistivihkoni kulmaan muutamia poikkeuksellisia avauksia, jotka mielestäni täyttävät kansallisestikin uutisoinnin ja erityismaininnan kynnyksen sen sijaan, että manataan, Rauman olevan paikkakuntana liian pieni positiivisille ulostuloille.

Paikkakuntamme julkinen kuva on erittäin positiivinen monillakin mittareilla ja tuoreimpien vertailujen pohjalta olemme mm. seutukaupunkien mittaristolla maan huippua. Mikä tämän sitten selittää, on yhteenvetoni mukaan muistikirjassani seuraavat seikat.
Meillä on tälläkin hetkellä meneillään lukuisia investointikohteita , joista mainittavia ovat mm. Karin Kampuksen kokonaisuus keskelle kaupunkikeskustaa, Ganal Kehitys Oy:n operoima Kauppakeskus lisäämään kaupallisen keskustan vetovoimaa ja valikoimaa entisestäänkin, Metsä Fibren suunnitelmat rakentaa valtavan kokoinen saha vahvistamaan entisestäänkin vahvaa metsäteollisuuden osaamista paikkakunnallamme ja samalla kun Rauman kaupunkina rakennamme uutta uljasta koulukeskusta Pohjoiskehän varteen vuoropäiväkodin lisäksi, niin on posketonta sanoa paikkakunnan seisovan paikoillaan.

Kun sitten siirryttän suuriin investointeihin, joiden kohderyhmä ajoittuu aktiiviseen vapaa-aikaamme, niin ilolla voi todeta rohkeiden liikemiesten rantautuneen pysyvästi myös tuulisille rannoillemme. Aivan oman pöhinänsä kaupunkimme toimiin ovat jo vuosia tuoneet Riku Räsäsen hankkeet, joista viimeisintä viimestellään maauiumalan valmistuessa tulevaan kesään. Samoilla kulmilla Merijakamon yrittäjä Esa Narmala on rakentanut raumalaisen sauna-ja merimaiseman puitteita aivan omalle tasolleen tarjoten sitä merellistä meininkiä, jota pyöräilevä kesäillan väki on meillä muutamia kohteita lukuunottamatta rannoillemme kaivannut!
Joten seuraavaksi kun olet mieltäsi pahoittamassa, niin tarjoan tässä todellista ja turvallista ilonaihetta meidän kaikkien yhteiseksi positiiviseksi kaupunkikehitykseksi!

Kalle Leppikorpi
Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja

 

22.5.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva