Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pidetään mielessä, että me sosialidemokraatit voitimme vaalit!

Kuva: Pidetään mielessä, että me sosialidemokraatit voitimme vaalit!

Paljon on vettä virrannut Kokemäenjoessa siitä, kun Krista Kiuru valittiin vain 27-vuotiaana Satakunnan kansanedustajaksi vuonna 2007. Nyt on alkamassa jo neljäs kausi eduskunnassa ja kansalaisten luottamus Porin tyttöön näkyy myös äänimäärissä, joita kertyi noin 8300. Valtakunnallisesti on valiteltu demarien pieneksi jäänyttä äänimäärää. Krista on toista mieltä.

-Vaalitulos juuri tässä tilanteessa oli loistava! Ei kannata ripotella tuhkaa ylleen, me voitimme vaalit ja saimme kuusi lisäpaikkaa. Tämä vaalitulos oli kyllä iso työvoitto, hehkuttaa Krista.
-Näissä vaaleissa näkyi selkeästi, että SDP kiinnostaa kansalaisia. Esitteitä otettiin mielellään vastaan ja ihmiset tykkäsivät heti, kun kuulivat, että ollaan demareita. Toinen huikea juttu henkilökohtaisesti oli, että olinpa missä tahansa ihmiset kertoivat tulleensa varta vasten paikalle tapaamaan minua ja kiittämään tekemästäni työstä sotevaliokunnan puheenjohtajana. Se aika oli erityisen rankkaa, joten positiivinen palaute voimaannutti.
Krista kiittelee myös tukiryhmäänsä, joka oli nyt isompi kuin koskaan. He kiersivät koko Satakunnan, jotkut paikkakunnat jopa viiteen kertaan. Nyt on koittanut arki ja hallitusneuvottelut ovat täydessä käynnissä. Krista Kiuru valittiin niihin ainoana satakuntalaisena heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen.
-Olen iloinen ennen kaikkea siitä, että kokemukseni otettiin huomioon, olinhan neuvottelijana jo vuonna 2011.
Neuvottelut ovat nyt erilaiset kuin aikaisemmin. Ennen ne käytiin hallinnonaloittain ja ministeriöittäin. Nyt lähtökohtana on kahdeksan ilmiötä, joista muodostuvat niin sanotut ilmiöpöydät.
Teemoina ovat muun muassa eriarvoisuus, tulevaisuuden kilpailukyky, parempi työelämä ja ilmasto ja kestävän talouden Suomi. Krista Kiurun johtamassa pöydässä aiheena on oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja mukaan ottava Suomi.
-Meillä on hyvä tieto ja tuntuma muiden neuvotteluihin osallistuvien puolueiden kipukynnyksistä. On selvää, että olemme muuttamassa Suomea oikeudenmukaisemmaksi ja sama halu on oltava myös muilla neuvottelijoilla. On saatettava ihmisille tunne, että yhdessä tekeminen johtaa hyvään lopputulokseen ja kysymys 0n myös luottamuksen palauttamisesta, sanoo Krista Kiuru painokkaasti.
Sosialidemokraateilla on nyt Satakunnasta jälleen kolme kansanedustajaa. Mitkä asiat nostaisit esiin maakunnallisesti?
-Satakunnan infra on saatava kuntoon, eli valtatie 8:n kunnostus on vietävä loppuun, samoin ratahanke ja tunnin juna Tampereelle. Tärkeää on pitää oman vaalipiirin säilymisestä tulevissa uudistuksissa, lisätä koulutuspaikkoja ja säilyttää nykyiset. On tehtävä teollisuusohjelma ja saada valtion panostuksia Satakuntaan. Valtakunnan tasolla pääsemme valmistelemaan sotea vihdoin parlamentaarisesti ja siten leveämmillä hartioilla.

Leea Pennanen-Salli

15.5.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva