Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi edustaja otettu avosylin vastaan

Kuva: Uusi edustaja otettu avosylin vastaan

Kankaanpääläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja Heidi Viljanen on pikkuhiljaa tullut tutuksi uuden työpaikkansa kanssa. Asunto löytyi Taka-Töölöstä vajaan puolen tunnin kävelymatkan päästä eduskunnasta ja muutkin työhön liittyvät arkirutiinit ovat pikkuhiljaa tulleet tutuiksi.

- Vaikka raitiovaunullakin pääsee, on mukava tutustua ympäristöön ja samalla saada aamun happihyppy, kun liikkuu kävellen töihin sään salliessa, kertoo Viljanen.
Uusi edustaja on otettu hyvin vastaan.
- Oma ryhmä on mahtava, kaikki ovat ottaneet uuden ihmisen avoimesti vastaan ja on heti tuntunut siltä, että kuuluu porukkaan. Krista oli minua vastassa rautatieasemalla, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa ja esitteli taloa ja sen tapoja. Ryhmän sisältä Kristiina on lupautunut tutorikseni ja hienoa, kun täällä on kaksi kokenutta satakuntalaistanaista, joilta voin kysyä mitä mieleen juolahtaa.
Myös muiden puolueiden konkarit ovat toivottaneet tulokkaat tervetulleiksi.
- Heti ensimmäisenä päivänä kokoomuksen Ben Zyskowicz tuli eduskuntatalon aulassa vastaan tervehtien ja kysyen, kuka ja mistä päin olen. Kankaanpää oli tuttu paikkakunta ja kun Ben itse esittäytyi, kerroin että tunnistin kyllä hänet. Tähän Ben vastasi, että niin, oletkin varmaan nähnyt minut sellaisessa ohjelmassa kun Itse valtiaat, jossa näyttelin monta vuotta, nauraa Viljanen.
Uusille kansanedustajille on ensimmäisten viikkojen aikana tarjolla laaja perehdytysohjelma työhön, talon käytäntöihin ja sääntöihin.
- Ryhmäkanslian ja eduskunnan työntekijät ja virkamiehet ovat ihan huippuihmisiä. He ovat auttavaisia ja ystävällisiä ja korostavat sitä, että heidän tehtävänsä on tehdä meidän työmme mahdollisimman sujuvaksi ja helpoksi. Ensi alkuun murehdin hieman, miten ihmeessä kykenen itse kaikkeen perehtymään, mutta nyt olenkin havainnut, miten laaja asiantuntijaverkosto eri aloilta minulla onkin käytössäni.
Viljasen työhuone sijaitsee eduskuntatalossa.
- Saimme esittää toiveen, kummalle puolelle haluaa, tänne vai Pikku-Parlamentin rakennukseen. Itse toivoin saavani työhuoneen juurit tästä eduskuntatalosta. Sen lisäksi, että talo on arvokas ja arkkitehtuuriltaan vaikuttava, on työhuoneesta lyhyt matka istuntoihin ja valiokuntiin. Omat valiokuntatoiveeni olen esittänyt ja kieltämättä pohdinta oli haastava. Valiokunnat toki valitaan vasta sitten kun hallitusneuvottelut ovat toivottavasti onnistuneesti käyty loppuun ja hallitus saatu muodostettua, sanoo Viljanen.
Uuden edustajan kalenteri täyttyy jo vauhdilla.
- Yhteydenpito satakuntalaisiin on minulle erittäi n tärkeää ja erilaiset tilaisuudet ja tapahtumat ovat osa sitä työtä. Kutsuja tulee jo nyt paljon eri tilaisuuksiin ympäri Suomen. Viime viikolla pyörähdin Satakunnan nuorisovaltuustojen tilaisuudessa, viikonloppuna olen opaskoira-avustajan hommissa Porissa ja juuri lupauduin kesäkuun alussa Siikaisten-päiville. Ja toki myös SuomiAreenaan, siellä on jo lukittuna kaksi paneelia, kertoo Viljanen.

Katri Kujanpää

15.5.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva