Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Ihmisten pitää tulla kuulluiksi omassa asiassaan”

Kuva: ”Ihmisten pitää tulla kuulluiksi omassa asiassaan”

Satakunnasta demareiden äänikuningattarena kolmannelle kaudelle eduskuntaan valittu raumalainen Kristiina Salonen on nöyrän kiitollinen saamastaan tuesta. Yli 10 000 ääntä antavat vahvan selkänojan ja motivaation jatkaa työtä sen eteen, että hyvinvointisuomessa kaikkia ihmisiä kohdeltaisiin tasavertaisina.

Hallitusneuvottelujen ollessa kiivaimmillaan Kristiina Salonen toteaa, että SDP:n tulee olla mukana sellaisesa kokoonpanossa, jossa pystytään tekemään vaalien alla luvattuja päätöksiä.
- En ole koskaan aikaisemmin törmännyt sellaiseen eläkeläisköyhyyteen kuin nyt vaalikentillä havahduin. Se oli sydäntäsärkevää. Siksi eläkeläisille annetuista lupauksista on pidettävä kiinni.
- Uuden hallituksen on myös ehdottomasti kyettävä parantamaan vanhustenhuoltomme tilannetta. Vaalikentillä ihmisten vanhenemista kohtaan tuntema pelko tuli niin’ikään selkeästi esille.
- Lisäksi hallituksen on paneuduttava vammaisten sekä lasten ja lapsiperheiden aseman parantamiseen.
Mahdollisella ministerin salkun saamisella Kristiina ei halua spekuloida.
- Puolueen puheenjohtaja päättää, keitä hän haluaa nostaa ministereiksi. Itse en ole koskaan pyrkinyt verissä päin johtopaikoille. Koen olevani kuitenkin vastuunkantaja ja olen aina pyrkinyt tekemään parhaani, kun minulle on annettu hoidettavakseni myös johtotehtäviä. Siihen olen nytkin valmis, Kristiina muotoilee.
Kolmannella kaudellaan Kristiina haluaa jatkaa aktiivista työtään Satakunnan hyväksi.
- Kaikkien satakuntalaisten päättäjien ja virkamiesten tulisi tehdä hartiavoimin työtä sen eteen, että mahdollisimman monia maakunnan edustajia saataisiin tärkeille ja vaikuttaville paikoille valtakunnan politiikkaan. Toivon, että SDP:n Satakunnan piirin johto käyttäisi tähän mahdollisimman paljon aikaa ja energiaa. Tottakai itsekin pyrin vaikuttamaan puoluehallituksen jäsenenä, Kristiina korostaa.
Kristiinan ykkösasiana tällä eduskuntakaudella on jatkaa työtä Satakunnan elinvoimaisuuden hyväksi.
- Rakastan asua Satakunnassa ja toivon tietenkin, että omalla lapsellani olisi aikanaan mahdollisuus jäädä maakuntaan elämään hyvää elämää. Se, että hänellä ja muillakin tulevaisuuden toivoilla tällainen mahdollisuus olisi, edellyttää monipuolista koulutustarjontaa ja työtä. Meidän olisikin pystyttävä lisäämään maakuntamme vetovoimaisuutta, jotta yritykset ja nuoret eivät lähtisi muualle.
- Erittäin tärkeää on, että ihmisten arki voisi sujua ilman jatkuvaa huolta ja taistelua. Kunnissa on käytetty valtavasti voimavaroja ja aikaa sote-rakenteiden suunnitteluun, mutta samaan aikaan ihmiset joutuvat odottamaan lääkäriinpääsyä päiväkausia tai heille jopa todetaan, että aikoja ei ole, hakeudu yksityiselle.
- Yhä enemmän olen myös saanut viestejä siitä, että kun sinne lääkäriin vihdoin pääsee, on kuitenkin hyvin korkea kynnys päästä tarkempiin jatkotutkimuksiin. Nämä ongelmat pitäisi pystyä ratkaisemaan ilman isoja hallintorakenteiden muutoksia.
- Itsekin äitinä järkytyn ja ahdistun myös kaltoin kohdeltujen lasten kohtaloista, joista saamme aivan liian usein lukea lehdistä. Siksi tarvitaan entistä enemmän satsauksia myös lastensuojelutyöhön.
- Kaiken kaikkiaan haluan taistella sen puolesta, että ihmiset tulisivat kuulluiksi omassa asiassaan ja saisivat apua, kun sitä tarvitsevat, Kristiina summaa.

Maarit Kautto

15.5.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva