Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot esillä kesän SuomiAreenassa

SuomiAreenan 2019 teema tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot konkretisoituu Porissa tulevana kesänä. Kävijät pääsevät kokeilemaan nykypäivän koulunkäyntiä, kun pääyhteistyökumppani OAJ avaa Porin Lyseon koulun ovet kaikelle kansalle. Pääyhteistyökumppani LähiTapiola puolestaan pohtii tietoturvaa ja tutustuttaa kävijät hakkerointiin.

 

OAJ tuo Porin Lyseon kortteliin keskiviikkona 17.7. koulun, jossa nykypäivän kasvatukseen ja koulutukseen voi tutustua eri pisteissä aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluun. Pop up -koulussa voi vaikkapa tutustua siihen, miten terveydenhoitoa tai laivan ohjaamista opetetaan ja kokeilla, miltä tuntuisi tehdä ylioppilaskoe sähköisesti.
- Opetus ja opettajan työ ovat muuttuneet paljon vuosien saatossa. On tärkeää, että ymmärrämme, millaista nykykoulu ja opiskelu on, sillä pienen Suomen tärkein pääoma on koulutuksessa, kertoo OAJ:n viestintäjohtaja Hanna Ottman.

SuomiAreenassa paikallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Porin kaupunki, Satakuntaliitto, Sataedu, Pesäkarhut ry, FC Jazz Juniorit Ry sekä Rauman Seudun Katulähetys ry. Sataedu on maakunnallinen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, mutta myös vahva kansainvälinen toimija.
Koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio on pitkään osallistunut EU:ssa tehtävään ammatillisen koulutuksen kehitystyöhön ja toimii eurooppalaisten ammatillisen koulutuksen järjestäjien järjestön EUproVETin hallituksen puheenjohtajana. Tästä syntyi Sataedussa ajatus pohtia EU-politiikkaa ja paikallista toimintaa niin koulutuksen kuin työllistymisen näkökulmasta.

SuomiAreenassa Sataedu yhteistyökumppaneineen järjestää tiistaina 16.7. From Brussels politics to Pori practises -keskustelun, johon kansallisten osallistujien lisäksi saapuu mukaan varajohtaja Joao Santos EU-komission työllisyysyksiköstä. Hänen toimialaansa kuuluu myös ammatillinen koulutus. Keskustelijat ottavat kantaa siihen, millaista tukea Brysselin politiikka antaa Satakunnalle ja muilla alueille. Matti Isokallion mukaan, on tärkeää tarkastella, miten Brysselin politiikka on toimeenpantu kansallisella ja alueellisella tasolla.
- Alueellisen yhteistyön merkitys korostuu toimeenpanossa. Koheesio- ja Erasmus-rahoituksilla on iso merkitys oppilaitosten aluekehittämiselle. Niiden avulla pystytään vahvistamaan niin alueita kuin tutkinnon suorittajien osaamista. Opiskelijoille EU:n Erasmus-rahoitus mahdollistaa kansainväliset vaihtojaksot ja osallistumiset eri hankkeisiin. Tämä tukee ammatillisen osaamisen lisäksi opiskelijoiden kasvua osallistuviksi kansalaisiksi, Isokallio kertoo.

1.5.2019 09:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva