Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kankaanpään torilla maisteltiin sirkkaruokaa

Kuva: Kankaanpään torilla maisteltiin sirkkaruokaa

Tapolan mustamakkaravaunu on Kankaanpään torilla perinteinen näky. Sen edessä kiemurtelee pitkä jono ihmisiä ostaakseen mustaa makkaraa ja puolukkahilloa. Viime torstaina torilla nähtiin myös hieman erilainen vainu, Sirkkavaunu. Sen tarjonnassa oli muun muassa Sirkka-taskua ja Hot Hoppersia, kuivattua sirkkaa eri mausteilla ja Honkajoen Panimon limonadeja.

Vaunussa häärivät Sirkkaveljekset eli Toni Tolonen ja Niko Kuronen Grasshopper Brothers Oy:stä. Vaikka vaunulle ei Tapolan makkarajonon kaltaista ruuhkaa syntynyt, melko ennakkoluulottomasti torikävijät poikkesivat maistiaisilla ja lounaalla.

Kankaanpääläinen Leena Luoma poikkesi ostamaan kuivattuja ja pussitettuja Griidyn sirkkoja, joita Sirkkaveljeksillä oli myös myynnissä.
- Maistuvaa, jalat olivat melko rapeita, mutta keskivartalo lihaisa, kuvaili Luoma maistettuaan friteerattua sirkkaa suoraan Kurosen pannulta.
- Ennakkoluulojen kera kieltämättä tulin, mutta ihan mukavan makuisia. Luulin, että tämä olisi sisältäkin rapea, mutta tämä olikin ulkokuoresta rapeaa ja sisältä kuohkeaa, kertoi puolestaan Charles Myllymäki.

Viime vuonna toimintansa aloittaneiden Sirkkaveljesten kasvattamo sijaitsee Pohjois-Satakunnassa Honkajoella.
- Syötämme sirkoille pääasiallisena ravintona Finsectin kehittämää proteiinipellettiä. Kesäisin annamme sirkoillemme myös tuoreruokaa, jota saamme läheisiltä puutarhoilta. Tuoreruoka parantaa myös sirkan makua, kun sirkat ottavat hieman makua siitä, mitä niille syötetään. Kesäisin sirkat saavat tarvitsemansa nesteet tuoreruuasta, mutta talvisin tarjoamme vettä juotavaksi kanoille tarkoitetuista juottoautomaateista, kertoo Tolonen.
- Meiltä sirkat lähtevät kuluttajille ja yrityksille joko suoraan pakastesirkkana tai jatkojalostettuna frittisirkkana tai valmiina ruoka-annoksina. Tämä Sirkkavaunumme lienee Euroopan ensimmäinen lajissaan ja hienoa, että saimme sen hankintaan Leader-tukea paikalliselta Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:ltä. Olemme selvitelleet ja kyselleet, mutta missään ei ole tullut vastaavaa vastaan, myös alalla olevat toimijat eivät ole tällaisesta kuulleet, kertovat veljekset.

Katri Kujanpää

1.5.2019 09:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva