Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vaaleissa jännitysnäytelmä, joka päättyi hyvin

Kuva: Vaaleissa jännitysnäytelmä, joka päättyi hyvin

Tätä kirjoitettaessani on maanantain aamuyö. Halusin tietää eduskuntavaalien lopullisen tuloksen ennen kuin kirjoitan ja analysoin lopputulosta. Tiukalle veti koko maata ajatellen.

Suurin häviäjä oli Keskustapuolue, jolle tuli kuuluisa häviöjytky, –18 paikkaa. Se tuntuu puolueen politiikanteossa tulevana vaalikautena sekä puolueen taloudessa. Keskutapuolueen suurtappion jakoivat voitollisesti SDP kuudella lisäpaikalla, Vihreät viidellä paikalla ja Kokoomus sekä Perussuomalaiset yhdellä paikalla.
Meillä Satakunnassa SDP suurista puolueista nosti kannatustaan 25,2 % eli viime vaaleista 2,6 %. Kaikki muut suurimmat puolueet menettivät kannatustaan: Keskustapuolue 3,9 %, joka tiesi yhden kansanedustajapaikan menetystä ja juuri nimenomaan SDP:lle. Perussuomalaisten ja Kokoomuksen molempien kannatus viime vaaleihin nähden putosi 0,9 %.
Loistavan tuloksen meillä Satakunnassa tekivät kansanedustajat Kristiina Salonen ja Krista Kiuru. Kovan kamppailun kävi Heidi Viljanen, joka voitti loppukiriväännöissä keskustalaisen Mikko Uusitalon. Molemmat muuten ovat Kankaanpäästä.
Onnittelut Kristiinalle, Kristalle ja Heidille.
Porin Sos.Dem. Kunnallisjräjestön puheenjohtajana olen tyytyväinen lopputulokseen, nostimme Porissa kannatustamme 2,1 %. Emme aivan päässeet Perussuomalaisten ohitse, ääniero jäi 0,8 %. Toinen merkittävä voittaja oli Vihreät 4,6 % kannatuksen lisäyksellä. Mutta kansanedustajapaikkaa ei vieläkään irronnut.
Vaalituloksen selvittyä alkavat vaikeat hallitusneuvottelut. Maamme poliittinen kenttä on muuttunut sellaiseksi, että meillä on neljä puoluetta melkein samoilla kalkkiviivoilla. Ideologiat ovat erilaisia ja niitä on vaikea sovittaa toisiinsa nähden. Tämän vaikean tehtävän joutuu ottamaan harteilleen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Minkälaiseksi uusi hallitus tulee muodostumaan? Ennakoin, että Keskustapuolue ei lähde hallitukseen näin suuren tappion jälkeen.
SDP:n puoluehallitus joutuu vakavien keskustelujen saattamana tekemään päätöksiä. Toivon, että näissäkin päätösksenteoissa kuullaan SDP:n järjestökenttää.
Toverit, tämä ei tähän lopu – nimittäin vaalityö. Eurooppavaalit painavat päälle ja ne pidetään 26.5.2019. Kunnallisjärjestön ja järjestökenttämme tulee valmistautua näihinkin vaaleihin ja viedä SDP voittoon. EU:ssa on erittäin tärkeitä asioita, joita Iso-Britania aiheuttaa koko Euroopalle ja myös Suomelle. Sen vuoksi meidän sosialidemokraattien on saatava Suomesta päteviä edustajia valvomaan maamme etuja.

Vappu lähestyy. Toverit Satakunnassa muistakaa kunnallisjärjestömme vappujuhla Porin torilla 1.5.2019 klo 11.00. Juhlapuhujana on EU-vaaliehdokas Eero Heinäluoma.
Kiitos vielä kaikille vaalityöntekijöille, ehdokkaille ja äänestäjille. Teidän äänillänne tämä pystyttiin toteuttamaan.

Esa J. Wahlman
Porin sos.dem. kunnallisjärjestön
puheenjohtaja

17.4.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva