Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Maaliin asti!

Kuva: Maaliin asti!


Tätä kirjoittaessani varsinaiseen vaalipäivään on tasan viikko. Ennakkoäänestyspaikoilla on ollut havaittavissa jopa pieniä jonomuodostelmia, mikä selkeästi osoittaa sekä kansan tarvetta saada äänensä kuuluviin että halua muutokseen valtakunnan päätöksenteon linjauksissa. Sekin on selkeästi tullut esille, että muutos valtakunnan poliittisen veneen airoihin halutaan tulevan Sosialidemokraattien muodossa. Jo pidemmän aikavälin mittaukset ovat osoittaneet SDP:n olevan se puolue, joka tuo valtakunnan politiikkaan vakautta sekä luottamusta. Avainsanaksi on korostuneesti muodostunut sana ”Muutos” verrattuna valtakunnan ja nykyhallitukseen sekasortoiseen sekä jopa päämäärättömään ja tavallista kansaa aliarvioivaan politiikkaan.

Viesti vaalikentiltä kertoo, että kansa lähestyy ehdokkaitamme positiivisilla ajatuksilla toreilla ja turuilla peukuttaen vaalimenestyksemme puolesta. Jo todettu ennakkoäänien runsas määrä kertoo konkreettisesti siitä, että kaikilla ryhmittymillä tiedostetaan äänestämisen tärkeys. Näissäkin vaaleissa kiri alkaa ennakkoäänestyksen alkaessa ja loppukirin huipennus varsinaisena vaalipäivänä. Viimeinen viikko ennen varsinaista vaalipäivää sulkee pois erilaisten ennakkokaavailujen sekä galluppien merkityksen. Toki ennakkoveikkausten luoma ilmapiiri on omiaan tuomaan positiivista motivaatiota ja jännitettä viime päiville vaalityöhön. Korostuneesti on nyt muistutettava, ettei tässä vaiheessa ole olemassa mitään itsestäänselvyyksiä. Vain annetut äänet ratkaisevat ja viimeisen vaaleja edeltävän viikon vaalityö nousee aivan erityiseen asemaan.
Urheilutermein kuvattuna tämä peli loppuu vasta päätösvihellykseen vaalipaikkojen sulkeuduttua ensi sunnuntaina. Tässä pelissä ei myöskään ole mahdollisuutta jatkoaikaan. Voittolaukauskilpailu on koko ajan käynnissä. Tätä laukauskisaa on käyty jo pidempi tovi ja nykyhallituksen ohilaukaukset sekä hutikudit ovat hyvässä tiedossa. Tällä vaaliladulla ei ole varaa nostaa selkää pystyyn ennen ensi sunnuntaita. Meidän on itse pidettävä huoli siitä, että saamme kansan vaaliuurnille antamaan äänensä sosialidemokraattisille numeroille. Jos emme tässä onnistu, on vaarana ja tuloksena kirjaimellisesti orpo-olo.
Satakunnan osalta vaalituloksen ennakointi antaa vieläkin positiivisemman arvion kuin koko valtakunnassa. Satakunnan demaripiiri asetti kevään vaaleihin kunnianhimoisen, mutta realistisen tavoitteen. Tavoitteena selkeä vaalipiirin ykkösasema, kolmas paikka Arkadianmäellä sekä myös merkittävän menestyksekäs rooli koko valtakunnan kokonaiskuvassa. Nyt näyttää todellakin siltä, että kahdeksan vuotta sitten menettämämme kolmas paikka on omissa käsissämme. Marginaalit ovat kuitenkin todella pienet ja meidän on jatkettava hienoa positiivista vaalityötämme maaliin asti. Ehdokasjoukkomme tukijoukkoineen on tehnyt hienoa vaalityötä mahtavalla yhteishengellä ja joukkuepelillä. Siitä on hyvä ammentaa energiaa vielä viime päiviksi. Varmaa on, että tuhansia ääniä on vielä korvamerkitsemättä ja moni miettii vielä jopa äänestämistä ylipäänsä. Satakunnan Sosialidemokraattienkin vaalimenestykseen näillä äänillä on iso merkitys.
Vielä on aikaa kysyä monelta vaalikentillä joukkojamme lähestyviltä ”Mitä sinulla on sydämellä”?
Iloa ja positiivisuutta viime päivien vaalityöhön. Maaliin asti! Yhdessä olemme vahvoja.

Harri Lehtonen
Kirjoittaja on SDP:n Satakunnan piirin puheenjohtaja

PS. Tätä kirjoittaessa olen ollut päivälleen kaksitoista vuotta upean Satakunnan demaripiirin puheenjohtajana.

10.4.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva