Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman Demarit huolissaan työvoiman kohtaanto-ongelmasta

Rauman Demareiden kevätkokouksessa keskusteluissa nousi esille telakkatyön ja osatyökykyisen henkilön kohtaamattomuus. Kokousväki keskusteli pitkään siitä, että nykyisin työttöminä olevat entiset laivanrakentajat eivät pääse töihin. Syynä on se, että heillä ei ole työnantajan vaatimaa osaamista

 

Entiset perinteiset ammatit ovat muuttuneet ja työntekijä tarvitsisi koko ajan uutta osaamista lisää. Työnantaja taas osaltaan saa vaatia millaista osaamista haluaa. Syntyy kaksipuolista valittamista, jota ei ole valmiina korjaamaan kumpikaan taho. Toinen kärsii työttömyydestä ja toinen osaavan työvoiman puutteesta.
Kokouksen osanottajien mielestä tätä asiaa voisi lähteä ratkaisemaan seuraavasti: osapuolina olisivat työnantaja, työntekijät, kouluttaja ja rahoittaja. Näillä jokaisella taholla on merkittävä osa asiaan puuttumiseksi. Työnantaja määrittää työntekijän tarvittavan osaamistason, työttömien edunvalvonta tuntee ja tietää osatyökykyiset työntekijät ja ammatillista koulutusta on saatavilla. Tämän yhtälön rahoittaja puuttuu. Kuitenkin samalle työntekijäjoukolle on työttömyyden rahoittaja. Puuttuu selkeätä tahtoa ja näkemystä lähteä yhteistyöhön välittömästi ja määrätietoisesti. Kenen etu on pitää tällaista tilannetta yllä?
Lisäksi kokouksessa keskusteltiin demokratiasta ja sen toteuttamisesta. Suomessa on hyvä ja luotettava järjestelmä siihen, että kansan ääni kuuluu. Järjestelmää kuitenkin rapautetaan sekä sisältä että ulkoa päin. Tuttuja ovat populistiset ehkä yhden asiaan liikkeet, uudet ”hämmästyttävät” mallit, jotka kerralla poistavat kaikki puutteet ja ongelmat, on poliittisen järjestelmän väheksyntää ja sen luotettavuuden vähättelyä.Suomi on merkittävältä osin rakennettu sosialidemokraattisin arvoin ja pitkällä yhteistyöllä. Tämä työ jatkuu edelleen vahvana.
- Tue maamme ja kansamme yhtenäisyyttä ja kuntoa. Äänestä ja kehoita kaverisikin vaaliuurnalle, kehottavat Rauman Demarit.

10.4.2019 11:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva