Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jos porvarihallitus jatkaa, pakkolait eivät enää jää yritykseksi

Kuva: Jos porvarihallitus jatkaa, pakkolait eivät enää jää yritykseksi

Satakunnan piirikokousedustajat ja ehdokkaat tukiryhmineen kokoontuivat kevätpiirikokoukseen Euran tunnelmalliselle työväentalolle lauantaina. Sääntömääräisten asioiden käsittelyssä ei satakuntalaiseen tapaan liiemmälti puheenvuoroja käytetty, vaan keskityttiin kuuntelemaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin terveisiä vaalikentille.

Aluksi Lindtman hauskuutti kokousväkeä kertomalla, miten hänelle oli matkalla Euraan tullut gallup-tutkimuslaitoksen puhelu ja oli käynyt ilmi, että hän oli täysin satunnaisotannalla yksityishenkilönä päässyt mukaan eduskuntavaalien galluptutkimukseen.
- Kieltämättä nauru oli herkässä, kun gallupin tekijä kysyi minulta muun muassa siitä, onko teille tärkeää, että ehdokas asuu samalla alueella? Entä se, onko ehdokas samassa elämäntilanteessa kuin te itse? Entä miten tärkeää on se, että tunnette ehdokkaan henkilökohtaisesti?, kertoi Lindtman.
- Ja kun galluphaastattelija tiedusteli, äänestänkö ennakkoon vai vaalipäivänä, oli minun pakko vastata, että vaalipäivänä, koska haluan tarkkailla ehdokkaani käytöstä viimeiseen saakka, totesi Lindtman naurunhörähdysten saattelemana.
Vaalikentille Satakuntaan ja muualle Suomeen Lindtmanilla oli painokkaat terveiset. Töitä pitää tehdä sunnuntai-iltaan saakka, hiljentää ei saa.
- Äänestäjät voivat nyt valita kahdesta vaihtoehdosta. Halutaanko, että nykymeno jatkuu vai halutaanko muutos. Harvojen edut ovat tällä hallituskaudella menneet monien edelle. Vaalikentillä puhuttavat niin vanhustenhoiva, työllisyys kuin aktiivimallikin. Kokoomus moittii SDP:n verolinjauksia luvaten itse silti samalla massiivisia veronalennuksia. Kokoomus uhkasi edellisellä hallituskaudella meitä sillä, että he hajottavat hallituksen, mikäli esittämämme vanhustyön hoitajamitoitus kirjataan lakiin. Ja nyt olemme tässä tilanteessa, luetteli Lindtman.
- Yleissitovuus on uhattuna, pakkolait viedään väkisin läpi eikä ilmastonmuutoksesta piitta, mikäli porvarihallitus saa jatkomandaatin. On tärkeää ymmärtää, että SDP:n tulee olla suurin puolue, vain siten pääsemme hallitusneuvottelijan asemaan ja esittämään hallitusohjelmakysymyksiä toisille puolueille, muistutti Lindtman.
- Siksi meidän on tehtävä töitä loppuun asti ja kertoa ihmisille, että politiikassa yksi teko on enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi tarvitsemme inhimillisiä uudistuksia ja rohkeita tulevaisuusinvestointeja - tekoja paremman huomisen puolesta, summasi Lindtman.

Katri Kujanpää

10.4.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva