Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoella etsitään seudulle uusia ikäihmisten perhekoteja ja hoitajia

Olisiko kodissasi tilaa muutamalle ikäihmiselle, joka tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa esimerkiksi muistisairauden tai turvattomuuden takia? Vai toimisitko mieluummin perhehoitajana asiakkaan omassa kodissa tai kiertävänä perhehoitajana?

 

Eurajoella järjestään tiistaina 9.4. seudullinen rekrytointi- ja infotilaisuuden ikäihmisten perhehoidosta ja valmennuksesta. Tilaisuus on tarkoitettu myös muille perhehoidosta kiinnostuneille, esimerkiksi ikäihmisille, omaisille ja ikäihmisten parissa työskenteleville.
- Seudullinen yhteistyö alkoi vuonna 2015 ja mukaan lähtivät Rauma, Huittinen, Eurajoki ja Luvia. Viime vuoden lopulla mukaan lähtivät myös Kokemäki, Harjavalta ja Nakkila, kertoo seudullisen perhehoidon koordinaattori Marja-Leena Kavasto.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan perhehoito voi olla tulevaisuudessa yhä useammalle henkilölle soveltuva huolenpidon järjestämisen muoto. Erityisesti ikäihmisten perhehoitoa kehitetään ja pyritään lisäämään. Perhehoitoliiton mukaan perhehoito sopii ikäihmiselle, jolla on kotiin annettavista palveluista huolimatta vaikeuksia selviytyä arjessa, mutta joka ei vielä tarvitse palveluasumista tai laitoshoitoa. Erityisen hyvin perhehoito sopii ikäihmiselle, joka joutuu olemaan paljon yksin ja kokee turvattomuutta tai jonka elämänlaatu on heikentynyt. Liitto kertoo, että perhehoito sopii myös henkilölle, jolla on muistisairaus, mutta joka ei tarvitse huolenpitoa ympäri vuorokauden. Perhehoitoliiton mukaan perhehoito on avohoitoa, joten perhehoidon asiakkaalla on mahdollisuus saada perhehoidon lisäksi myös muita tarvitsemiaan sosiaalihuoltolain mukaisia palveluja, kuten kotisairaanhoitoa tai kuljetuspalveluja.

Perhehoitajalta edellytetään ennakkovalmennuksen käymistä ja soveltuvuutta tehtävään. Kunta järjestää perhehoitajan tehtävää harkitseville ennakkovalmennuksen joko omana toimintana tai esimerkiksi yhteistyössä muiden kuntien tai oppilaitosten kanssa. Perhehoitaja solmii toimeksiantosopimuksen kunnan kanssa, hänelle maksetaan hoitopalkkio ja hän saa korvauksen hoidosta aiheutuneista kustannuksista sekä perhehoitajalle kuuluvat vapaapäivät.
- Perhehoitajia on valmennettu vuosittain ja tällä hetkellä on 16 toimivaa perhehoitajaa, joista 10 päätoimista, 6 kiertävää perhehoitajaa. Meillä on tällä hetkellä 10 perhekotia eri puolilla Satakuntaa, joihin on sijoitettu 23 pitkäaikaista, noin 20 lyhytaikaiseen hoitoon ja 7 ikäihmiselle on myönnetty tänä vuonna asiakkaan omaan kotiin annettavaa perhehoitoa, kertoo Kavasto.

Perhehoidon infotilaisuus ti 9.4. klo 17
Palvelukeskus Jokisimpukka, Helmi-Sali
Rantaperentie 1, Eurajoki

3.4.2019 12:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva