Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalaisten oma ruokahävikkikaappi komeilee pääkirjastossa

Kuva: Raumalaisten oma ruokahävikkikaappi komeilee pääkirjastossa

Rauman kaupunki kokeilee ruokahävikkikaappia ensimmäisten joukossa Suomessa. Espanjasta rantautunutta toimintamallia on ensimmäisen kerran kokeiltu Kotkassa viime vuonna.
- Kyseessä on puolen vuoden mittainen pilottikokeilu. Tarkoituksena on nostaa esiin kiertotaloutta sekä osallistaa kaupunkilaisia ruokahävikkitalkoisiin, ruokahävikkikaappi-idean Raumalle tuonut projektipäällikkö Jaana Suksi kertoo.


Pääkirjaston aulatilan jää- sekä pakastin- ja kuivamuonakaappeihin voi jatkossa tuoda itselleen ylimääräistä ruokaa tai elintarvikkeita kierrätysmielessä. Hävikkikaappiin tuotavat ruoat tulee pakata esimerkiksi kertakäyttöastioihin. Pakkauksen kylkeen saa paikan päältä tarran, johon merkitään ruuan valmistuspäivä, säilyvyys sekä allergeenit. Lisäksi erilliseen vihkoon kirjataan annoksen tuojan nimi sekä ajankohta. Hävikkikaapin siisteydestä ja elintarvikkeiden säilyvyydestä huolehtivat kirjaston kahvilassa työskentelevät nuorten työpajan nuoret.

Ruokahävikkikaappia saavat hyödyntää kaikki, lapsista aikuisiin.
- Jokainen saa ottaa kaapista mieleistä syötävää mukaansa omantunnon mukaan, Suksi sanoo.
Myös raumalainen K-Supermarket Arena lähti projektiin mukaan ja kauppias tarjoaa tarvittaessa täydennystä ruokahävikkikaappiin.
- Olemme pitkään olleet mukana ruokahävikkityössä. Minulla on Porissa ollut yhteistyötä Yhteisötalo Otavan kanssa ja se on toiminut hyvin ja nyt, kun Rauman kaupungin puolelta otetttiin yhteyttä, halusimme ilman muuta olla mukana pilottikokeilussa, kertoo kauppias Jari Haarala.

Hävikkikaapin sijoituspaikka valikoitui sijainnin, aukioloaikojen sekä ympäristötekijöiden mukaan. Kirjastossa ruokahävikkikaappi on kaupunkilaisten vapaasti hyödynnettävissä.
- Ruokahävikkikaappi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat vaikuttaa ruokahävikin minimoimiseen. Toiminnalle perustetaan myös oma Facebook-sivu, jossa jaetaan tietoa hävikkikaappikokeilusta, kaapeissa tarjolla olevista tuotteista sekä reseptejä kierrätysherkuista, Suksi kertoo.

Katri Kujanpää

3.4.2019 11:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva