Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sähly kohottaa kuntoa ja kasvattaa pelisilmää

Kuva: Sähly kohottaa kuntoa ja kasvattaa pelisilmää

Hiki virtaa ja vauhtia riittää niin että hitaampaa hirvittää nuorten sählypelissä Porin Herttuan koulun eli entisen terveydenhuolto-oppilaitoksen liikuntasalissa. Menosta ja meiningistä vastaavat erityisnuoret, joille liikuntakerhon järjestää TSL:n Porin seudun opintojärjestö yhdessä TUL:n ja Musan Salaman kanssa.

Erityislapset ja -nuoret tarvitsevat kasvuunsa ja kehitykseensä kukin omanlaistaan erityistukea, ja myös liikunta tukee kasvua ja kehitystä, mutta liikuntamahdollisuuksia ei ole liikaa tarjolla. Niinpä erityislasten vanhemmat pyrkivät Porissakin ottamaan selvää näistä mahdollisuuksista ja kuskaavat lapsiaan eri harrastuksiin, kuten joka toinen maanantai sählyyn ja muulloin esimerkiksi Musan Salaman Pallosalamat-ryhmän harjoituksiin.

Sählyyn mahtuu vielä lisäporukkaa, mainostavat ryhmän vetäjät Juha ja Jouni Södergård. Pelejä on parillisina maanantaina toukokuun puoliväliin saakka. Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat mukana muussakin kuin kuskin ominaisuudessa. He kannustavat katsomossa ja toimivat tarvittaessa esimerkiksi maalivahteina. TUL:n Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Jarno Blomster asettui hänkin maalivahdiksi viime viikon pelissä.

Juha Södergård seurasi samaista peliä tyytyväisenä. Vaikka kokoontumisia oli takana vasta pari, ilta osoitti, että nuorilla on paitsi vauhtia myös pelisilmää. He pystyvät pelaamaan tilanteen mukaan, eivät pidä palloa vain itsellään, vaan luovuttavat sen nopean tilannearvion jälkeen saman joukkueen kaverille, jos tällä on edullinen asema maalintekoon nähden.

Salibandyn ja sählyn oleellisin sääntöero on se, että sählyssä ei ole maalivahteja, mutta useimmiten sählyllä tarkoitetaan salibandyn vapaamuotoista ja epävirallista harrastamista. Salibandy tai sähly, peli on erinomainen kunnon kohottaja. Lisäksi sähly kehittää koordinaatiokykyä ja pelilukutaitoa ja myös sosiaalisia taitoja.

Erityisryhmien sählykerhon taustajärjestöt Työväen Urheiluliitto TUL ja Työväen Sivistysliitto TSL täyttävät kumpikin tänä vuonna sata vuotta. TUL:n Satakunnan piiri on yksi TUL:n 15 jäsenpiiristä, ja myös Satakunnan piiri täyttää tänä vuonna sata vuotta. Piiri on perustettu 30.3.1919 ja sen perustajina olivat Porin Pyrintö, Pihlavan Ponteva ja Rauman Toive.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään piirin juhlat Porin Palmgren-opistolla 30.3.2019, ja samassa yhteydessä julkaistaan piirin 100-vuotishistoriakirja. TUL 100 -juhlavuoden kunniaksi piirissä järjestetään 17 eri tapahtumaa.

TSL on perustettu 1.9.1919, ja Porin seudun opintojärjestö on toiminut 80 vuotta.


Heli Kokko

27.3.2019 10:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva