Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harjavallassa Meidän Olkkari-toimintaa

Kuva: Harjavallassa Meidän Olkkari-toimintaa

Harjavallan kaupunki kokeilee ennakkoluulottomasti lapsiperheiden ja
ikäihmisen rinnakkaiseloa.

Viime syksynä käynnistyi Harjavallassa Meidän Olkkari-toiminta. Olkkari on harjavaltalaisten yhteinen lapsiperheiden ja ikäihmisten kohtaamispaikka, johon voi poiketa kahville, lukemaan lehtiä ja vaihtamaan kuulumisia. Joka viikkoinen perhepysäkki on vauhdikas päivä, kun pienet lapset perheineen tuovat Olkkariin paljon touhua, iloa ja hyvää mieltä.

- Olimme jo pidempään miettineet vanhustyön ja lapsi- ja perhetyön yhteisiä toimintamalleja ja meillä oli haave eri-ikäisten yhteisestä kohtaamispaikasta. Haave kumpusi siitä muun muassa siitä ihmisten yksinäisyydestä, jota työssä kohtaamme. Halusimme luoda paikan, johon voi tulla piipahtamaan, keskustelemaan ja tutustumaan ja jossa me työntekijät olemme lähempänä ja helpommin kohdattavissa. Meillä oli kaupungin sisäinen ideakilpailu, jossa saimme ideoida ja pohtia uusia toimintamalleja ja sitä kautta lähdimme toteuttamaan toimintaa, kertoo vastaava palveluohjaaja Kirsi Leppänen toiminnan synnystä.

- Täällä juodaan vaikka ensin kahvit, jutellaan säästä ja siitä sitten tuleekin puheeksi joku asia, johon arjessa tarvitsisi helpotusta. Erityisesti vanhemmalle sukupolvelle pärjääminen on verissä, apua ja tukea on vaikeampi pyytää. Lapsiperheet linkittyvät toimintaan hyvin ja samoissa tiloissa toimiminen tuo mukanaan ihanaa yhteisöllisyyttä, kertoo Leppänen.

- Eri-ikäisillä on paljon annettavaa toisilleen. Viikko-ohjelmaan kuuluvat tiistain perhepysäkki ja aamupala sekä torstaijumppa ja kerran kuukaudessa sairaanhoitajan aamukahvit. Meillä on ollut myös yhteinen talvipäivä, kaverikoirien vierailu, ystävänpäivätapahtuma ja vappuaattona kaikki Palvelukadun toimijat järjestävät yhteisen tapahtuman, jossa pidämme avoimia ovia ja tutustumme toisiimme, kertoo Leppänen.
- On hieno työskennellä kaupungissa, jossa annetaan työntekijöille tilaa ja mahdollisuuksia ideoida ja kokeilla uusia toimintatapoja.Työnantajalle siis pisteet positiivisesta kulttuurista ja päättäjille siitä, että heillä on aito halu ja ajatus hyvistä palveluista harjavaltalaisille, sanoo Leppänen.

Meidän Olkkari -toimintamalli on jo ehditty palkitsemaan viime vuonna satakuntalaisena lastesuojelutekona. Palkinnon myönsi Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikkö ja valinnan teki erikoispsykologi Pirjo Tuovila.
- Meidän Olkkari on kohtaamispaikka ja neuvontapiste lapsiperheille ja ikäihmisille Harjavallassa ja toiminnan lähtökohtana on osallisuus. Harjavallassa työpaikat ovat teollisuuspainotteisia ja kunnassa on paljon työn perässä muuttaneita perheitä, jolloin heillä ei välttämättä ole omaa tukiverkostoa lähellä. Toiminta vaikuttaa pitkälle mietityltä ja rakennetulta moniammatilliselta yhteistyöltä, jossa ytimessä on useamman sukupolven arjen kohtaamiset ja tuki sekä tarvittaessa ohjaus tukevampaan ammattilaisten apuun, perusteli Tuovila voittajan valintaa.

Meidän Olkkarissa on mahdollista tavata palveluohjaaja torstaisin ilman ajanvarausta. Olkkari on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-14 osoitteessa Palvelukatu 10.

Katri Kujanpää

27.3.2019 10:37

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva