Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Arja Laulainen: Samaa suuntaa äänestyskoppeihin

Kuva: Arja Laulainen: Samaa suuntaa äänestyskoppeihin

Me demarit odotamme nyt eduskuntavaaleja kuin joulua. Viikonloppuna Porin Puuvillassa vaalikiri alkoi ehdokkaiden kaksintaistelujen muodossa, ja viimeisten viikkojen aikana lehdet ja tienvarsien tolpat täyttyvät vaalimainoksista.


Demareille SK:n gallup lupasi hyvin hyvää: paluun maakunnan suurimmaksi puolueeksi ja kolme kansanedustajan paikkaa. ”Nuolaista ei saa ennen kuin tipahtaa”, vasta huhtikuun 14. päivän iltana tulos on varma. Siihen saakka on jaksettava niin itse ehdokkaiden kuin tukijoukkojen. Nyt koko aktiivin puolueväen on osoitettava satakuntalaisille suunta äänestyspaikoille, vauhtimme ei saa hyytyä ennen maalia. Muutos ei synny vain somettamalla tai kotona rutisemalla - ehdokkaan numero täytyy käydä piirtämässä vaalilippuun. Edustuksellisessa demokratiassa vallan ja vaikuttajan paikat jaetaan vain vahvistetun vaalituloksen perusteella.

Nostan oranssia hattuani kaikille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille, vaalityö on arvokasta demokratiatyötä. Reiluun vaalityöhön osallistuvat ovat demokratian sankareita, ihan jokainen. Kansanvalta toteutuu vain, jos on valinnanvaraa, ja monipuolisen puoluekentän myötä äänestäjälle löytyy erilaisia vaihtoehtoja ja ehdokkaita. Omalta listaltammekin löytyy: nuoria ja vanhempia, uusia kykyjä ja kokeneita vaihtoehtoja. Vaalipäivänä kansa päättää ja pulinat pois!

Reiluus oli kaukana ja pulinaa syntyi Puuvillan kauppakeskuksessa jaetusta, myös minulle tyrkytetystä valemainoksesta. Vastarintaliike oli painattanut tällä kertaa SDP:n logolla ja puolueemme väreissä oman rasistisen mainoksensa, ja tätä ihan aidolta näyttävää valemainosta muutaman nuorehkon miehen porukka jakoi kauppakeskuksen käytävillä vaalikansalle.

Valeuutisista on puhuttu jo pitkään. Vaalirauhaa on häiritty katalin keinoin vaalimainoksia tärvelemällä ja nyt näitä valemainoksia jakamalla. Valitettavasti myös Suomessa, laadukkaan perusopetuksen maassa, tällaiset ääriliikkeet löytävät kannattajansa. Historian opettajalla kyllä työtä riittää: jakamattoman ihmisarvon sanomaa on korostettava ja lähdekritiikkiä ja medialukutaitoja on opetettava jokaiselle opetusryhmälle. Historiasta ei voi oppia, ellei ole oppinut historiaa! Pidän historian tuntemusta parhaana tulevaisuustyön pohjana.

Reilua tapahtuneessa oli se, että myös muiden puolueiden edustajat tulivat kertomaan näistä vastarintaliikkeen valemainoksista. Tällaista vaalityön tarkoituksellista hämmentämistä pidetään edustuksellista demokratiaa vahingoittavana.

Näitä demokratian ja ihmisarvon vastaisia ääri-ilmiöitä on nähty pitkään maailmalla. Euroopassa tänä keväänä esimerkiksi juutalaisten hautausmaita on töhritty ja häpäisty. Tätä kolumnia kirjoittaessani uutiset kertovat ministeri Soinin kimppuun käydyn vaaliteltalla Vantaalla. Vaalityössä palattakoon vaalirauhaan!

Eduskuntavaalien jälkeen vaalityö jatkuukin toukokuisissa Euroopan parlamentin vaaleissa.
Monet tämän hetken ongelmistamme ovat juuri sellaisia, että niihin tarvitaan vähintään Euroopan tason ratkaisuja. Pienessä Suomessa on helppo ymmärtää, että yhteistyön Euroopassa voidaan vaikuttavimmin ratkoa esimerkiksi ympäristö-, ilmasto- ja rahamarkkinoidenkin ongelmia. Myös Eurooppa-politiikassa sosiaalinen oikeudenmukaisuus on kompassimme.

27.3.2019 10:33

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva