Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kankaanpään terveyskeskuksen peruskorjaus liikkeelle kevään kuluessa

PoSan eli Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän Tapalan peruspalvelukeskuksen eli tuttavallisemmin Kankaanpään terveyskeskuksen mittava peruskorjaus lähtee liikkeelle kevään kuluessa. Keskus palvelee kaikkia PoSa-kuntien eli Kankaanpään, Jämijärven, Karvian, Honkajoen, Siikaisten ja Pomarkun asukkaita.

 

- Peruskorjauksen kilpailutus on juuri päättynyt. Pääurakkaan tuli kahdeksan tarjousta ja talotekniikan osatarjouksiin yhdeksän tarjousta, kertoo Kankaanpään kaupungin tekninen johtaja Marja Vaajasaari.  Kankaanpään kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.
- Jo viime vuonna olemme toteuttaneet uuden katuyhteyden ja pysäköintialuetta on laajennettu. Tänä vuonna aluerakennustöitä on jatkettu muun muassa viemäröinti- ja hulevesilinjojen rakentamisella ja pihatöillä, jatkaa Vaajasaari.
Kankaanpään kaupunki omistaa kiinteistön, jossa PoSa on vuokralla. Sote-uudistuksen vuoksi kaupunki joutui hakemaan Tapalan remonttiin poikkeuslupaa sosiaali- ja terveysministeriöstä ja jossain heräisinkin huoli, oliko investointipäätös hätiköity?
- Ei ollut, vaan päätös oli ehdottomasti oikea, vastaa Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.
- Perusterveydenhuollon palvelut ovat yksi kunnan näkyvimmistä ja merkityksellisimmistä palveluista. Tapalan tilat eivät kaikilta osin vastaa nykyajan tarpeita ja iIman sote- valmisteluakin uskon, että olisimme käynnistäneet tämän. Kyseessä on enemmän kuin peruskorjaus, tämä on terveyspalveluiden kehittämishanke ja samalla kaupungin vetovoimahanke, jatkaa Hatanpää.
Investoinnilla on Hatanpään mukaan merkitystä koko alueelle.
- Alueen keskuksena tunnemme vastuumme koko Pohjois-Satakunnasta. Haluamme tällä investoinnilla turvata sen, että seutumme terveydenhuoltopalvelut vastaavat koko seutukunnan tarpeita, summaa Hatanpää.
Hanke on jaettu karkeasti ottaen neljään vaiheeseen. Työ alkaa fysioterapian ja hammashoitolan laajennus- ja muutostöillä, jotka valmistuvat lokakuussa 2020. Tämän jälkeen jatketaan päivystyksen laajennus- ja muutostöillä, vuodeosastoilla ja lopun rakennuksen peruskorjauksella. Kokonaisuudessaan remontti on valmis vuosina 2023-2024.
PoSan peruspalvelukuntayhtymän johtaja Jaana Männikön mielestä on tärkeää saada toiminnan kannalta ajanmukaiset tilat.  Hammashoitola siirtyy remontin myötä keskustasta Tapalaan ja esimerkiksi välinehuolto voidaan siirron myötä yhdistää yhdeksi toiminnaksi.
- Toki remontti tuo haasteita toiminnalle, koska jo nyt yksi osa tiloista on pois käytöstä.  Väistötilasuunnittelu etenee kuitenkin nopealla aikataululla ja olemme saaneet tilasuunnitelman laadittua, sanoo Männikkö.
Kiireettömän hoitotakuun näkökulmasta tilanne on Pohjois-Satakunnassa hyvä.
- Kaikissa PoSan toimipisteissä oli viime vuonna yhteensä 14 201 lääkärissäkäyntiä, 13 275 päivityskäyntiä ja 29 296 hammaslääkärissä käyntiä. Kaikki lääkärivirat täytetty ja kiireettömään hoitoon pääsee hoitotakuun rajoissa, kertoo Männikkö.

Katri Kujanpää

 

20.3.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva