Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Varapuheenjohtaja Ville Skinnari Satakunnassa

Kuva: Varapuheenjohtaja Ville Skinnari Satakunnassa

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari vieraili lauantaina Raumalla, Huittisissa ja Harjavallassa.
- Me SDP:ssä haluamme ehdottomasti turvata alueellisen valmistelurahoituksen eli niin sanotun siltarahoituksen jatkuvuuden ja varmistaa, että kaikki se hyvä mitä on tehty, että siitä voidaan pitää kiinni, kertoi Skinnari.

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari vieraili lauantaina Raumalla, Huittisissa ja Harjavallassa.
- Satakuntaan on todella hieno tulla, täällä tapahtuu, täällä investoidaan ja tulee positiivista uutisia. Tämä on juuri sitä mitä koko Suomi tarvitsee. Kiitos Lauri Ihalaisen, positiivisen rakennemuutokset toimet näkyvät. Meidän pitää nyt varmistaa myös aktiivinen työllisyyspolitiikka, joka ei saa jäädä sotekeskustelun varjoon. Aina on liikaa syrjäytyneitä nuoria, täälläkin. SDP tulee painottamaan tätä, panostamme toisen asteen koulutukseen ja siihen, että ketään ei jätetä, sanoo Skinnari.

Päivän pääaiheena oli kuitenkin soten kaatuminen.
- Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän puheenjohtaja toivon, että Suomessa ollaan valmiita nyt vapaaehtoisesti muodostamaan leveämpiä hartioita sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja varten.!p Me SDP:ssä haluamme ehdottomasti turvata alueellisen valmistelurahoituksen eli niin sanotun siltarahoituksen jatkuvuuden ja varmistaa, että kaikki se hyvä mitä on tehty, että siitä voidaan pitää kiinni. Me tarvitsemme lisää resursseja, hoitajia, lääkäreitä ja seuraavissa hallitusneuvotteluissa SDP neuvottelee sellaisen kokonaisuuden, jolla Suomi menee eteenpäin, summaa Skinnari.

Soten kaatuminen aiheutti maakunnassa viikonloppuna kuhinaa.
- Olihan tämä odotettavissa, mutta silti yllätys. Joka tapauksessa maakunnallista työtä täytyy mielestäni ehdottomasti jatkaa, sen verran hyvin olemme jo Satakunnassa päässeet eteenpäin, sanoo Satakunnan demaripiirin puheenjohtaja Harri Lehtonen.
- Maakuntavalmistelun poliittinen ohjausryhmä on koolla ensi viikolla ja punnitsee tilannetta. Kunnissa voi olla halua odottaa uuden hallituksen linjauksia, mutta mielestäni odottelu ei nyt auta, siinä menee helposti vuosi aikaa, että heilahtaa, pohtii Lehtonen.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kertoi heti perjantaina Ylelle, että soten kaaduttua Rauman ei ole tarpeen olla vapaaehtoisessa maakunnallisessa sotessa mukana. Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) on eri linjoilla Kosken kanssa.
- Me olemme valtuuston päätöksellä sitoutuneet maakunnalliseen valmisteluun, jota on syytä jatkaa ja hyödyntää jo tehty työ. Rauma ei minun ainakaan johdollani ole valmistelusta irtoamassa, toteaa Leppikorpi.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen on samoilla linjoilla.
- Etenemme rauhassa, valmistelussa on tehty hyvää työtä eikä sitä kannatta nyt missään tapauksessa heittää hukkaan, Bergroth-Lampinen toteaa.

Satakunnassa on sovittu, että kansallisen valmistelutilanteen selkiydyttyä kaikilta Satakunnan kunnilta kysytään kantaa siitä, missä asioissa kunnilla olisi valmius nopeasti syventää yhteistyötään ja mitkä rakenteelliset uudistukset ovat maakunnallisesti tavoiteltavia, kun uudistus ei kansallisella tasolla ole etenemässä.
– Valmistelutyössämme on syntynyt paljon hyviä, konkreettisia toimenpiteitä, joita kunnat voivat harkintansa mukaan ottaa käyttöön myös nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Valmistelutyö on luonut uusia yhteistyön muotoja myös valtion hallinnon ja alueiden eri toimijoiden välille, joita varmasti tullaan hyödyntämään lainsäädännöstä riippumatta, vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä kommentoi.

Katri Kujanpää

13.3.2019 10:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva