Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Tilaa sinä Uusi Aika, niin minä tilaan Lallin”

Kuva: ”Tilaa sinä Uusi Aika, niin minä tilaan Lallin”

Kun olin lapsi, meille kolahtivat postiluukusta Aamulehden lisäksi Kankaanpään Seutu, Ylä-Satakunta, Lalli, Satakunnan Työ ja Uusi Aika.

Laadukas kattaus satakuntalaisia puoluelehtiä johtui varmaankin siitä, että isäni toimi Uuden Ajan asiamiehenä ja myi lehteä teemalla: ”Tilaa sinä Uusi Aika, niin minä tilaan Lallin”. Kotiin tilattujen lehtien monipuolisuuden vuoksi opin jo varhaisessa vaiheessa sellaista medialukutaitoa, joka olisi hyödyksi ihmisille tänäkin päivänä. Erityisesti jos Uusi Aika, Lalli ja Satakunnan Työ kertoivat samasta asiasta tai tilaisuudesta, ei sitä aina voinut jutun sisällön perusteella päätellä. Niin erilaisia näkökulmia nostettiin esille riippuen siitä, mikä oli kenenkin edustamalle taholle kulloinkin eduksi. Hyvää journalismia tuottivat toki kaikki, mutta vivahteet toivat sen paljon puhutun eron uutisointiin ja niitä vivahteita oli osattava lukea.

Vuosien saatossa puoluelehtien määrä on romahtanut ja Satakunnassakin Lalli ja Satakunnan Työ ovat painuneet historiaan ja Uuden Ajan tarina päättyy kesäkuussa. Ehkä joku on siitä tyytyväinenkin, mutta suotta. Suomalainen lehtikenttä on ollut laaja ja on sitä onneksi vieläkin, mutta ei ehkä kauan. Tiivistymistä tapahtuu ja ihmiset kritisoivat, kun samat uutiset löytyvät niin Satakunnan Kansasta kuin Aamulehdestäkin.

Ihmiset haluavat tietoa, syventäviä uutisia ja paikallisuutta, mutta maksuhalukkuutta ei verkkouutisoinnin aikana enää ole. Kankaanpään Seutu täytti viime vuonna 50 vuotta ja katugallupissa kyseltiin mielipiteitä syntymäpäiväsankarista. Eräs kommentti kuvasi tätä aikaa hyvin. Vastaaja kertoi, että ”Haluaisin parantaa netin puolta. Se on huono, kun kaikki eivät voi sitä lukea. En pidä siitä, kun se on maksullinen. Sama koskee kyllä kaikkia rahan takana olevia lehtiä.”

Kukapa siitä pitäisi, maksullisuudesta minkään asian suhteen. Mukavampaa se maksuttomuus on. Median, niin painetun kuin sähköisenkin näkökulmasta, asia on problemaattinen. Laadukasta sisältöä on mukava kuluttaa, mutta kuka sen tekemisen maksaisi? Esimerkiksi kerran viikossa ilmestyvä Uusi Aika on maksanut painettuna ja kotiin kannettuna tilaajalle 5,40 euroa kuussa, uudistuneen Luoteisväylän saa 7,70 eurolla kuukaudessa ja Satakunnan Kansan täyden päivittäispaketin eli digi- ja printtilehden joka päivä saa tarjouksesta vitosella viikko. Monipuolinen uutisointi ja eri näkökulmat ovat erityisesti valeuutisten aikana kullanarvoisia. Kyllä niistä mielestäni vähän kannattaa maksaakin.

Katri Kujanpää

27.2.2019 15:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva