Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harjavalta sai uuden sivistysjohtajan Eurajoelta

Kuva: Harjavalta sai uuden sivistysjohtajan Eurajoelta

Nakkilassa syntynyt ja Harjavallassa opettajana työskennellyt kasvatustieteiden maisteri Tommi Aalto aloitti Harjavallan kaupungin sivistysjohtajana vuoden vaihteessa. Aalto siirtyi tehtävään Eurajoelta Luvian yhtenäiskoulun rehtorin virasta. Hän työskenteli myös pitkään Järvenpäässä, ennen paluumuuttoa Satakuntaan.

Sivistysjohtajan tehtäväkenttä on laaja myös Harjavallassa. Aallon vastuualueisiin kuuluvat varhaiskasvatus, perusopetus, lukio, liikunta ja vapaa-aika, nuoristyö, kirjasto ja museot. Suoraan häneen alaisuudessaan työskentelevät kolme päiväkodin johtajaa, kolme rehtoria, museojohtaja, kirjasto- ja kulttuurijohtaja sekä vapaa-aikasihteeri.
- Ensimmäinen sivistyslautakunnan kokous oli viime viikolla. Listalla oli asioita aina vuoden urheilijan valinnasta, kirjaston kesäaukiolosta ja aina koko sivistystoimen käyttösuunnitelmaan saakka, kuvaillee Aalto monipuolista tehtäväkenttää.
Uusi työ on alkanut perehtymisellä eri asioihin ja yksiköihin. Saamaansa vastaanottoa Aalto kehuu.
- Paljon on perehtymistä ja tutustumista, mutta osaavaa väkeä tuntuu meillä olevan töissä, kehuu Aalto.
- Ja minut on toivotettu todella hienosti tervetulleeksi joka paikassa, se on tuntunut mukavalta. Ihan kaikkiin yksiköihin en vielä ole ehtinyt, jatkan kierrosta ja tutustumissa toki koko ajan ja asioiden kautta ihmisetkin tulevat sitten tutuksi. Kyllä hallinnon töitä riittää, jos työhuoneessa haluaa tietokoneen takana istua, mutta mielestäni on lähteä liikkeelle ja perehtyä sitä kautta asioihin, toteaa Aalto.
 Harjavallassa on meneillään palvelurakenneselvitys, jossa tarkastellaan kaupungin palveluita ja toimitiloja tulevaisuuden näkökulmasta. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa on Harjavallassa keskivertoa suomalaista kuntaa suurempi vuoropäivähoidon tarve. Tämä johtuu alueen teollisuusrakenteesta ja siellä tehtävästä vuorotyöstä. Lisäksi perhepäivähoitajien väheneminen muuttaa jatkossa varhaiskasvatuksen palvelurakennetta.
- Perhepäivähoitajia ei hakeudu alalle enää entiseen tahtiin, ammatti ei vain houkuttele. Lisäksi tilojen osalta koko varhaiskasvatuksemme järjestäminen on asia, jonka tiimoilta virkamiehet valmistelevat ja päättäjät ehkä jo kevään aikana tekevät linjauksia, Aalto kertoo.
- Kouluverkko on mielestäni Harjavallassa tällä hetkellä tarkoituksenmukainen ja henkilökunnan rekrytointi on sujunut hyvin. Josko päteviä sijaisia saattaa olla vaikea saada erityisesti kesken lukuvuoden. Ehkä tulevaisuuden kysymyksiä on enemmänkin yhteistyö eri sektoreiden välillä, jota toki jo nytkin tehdään, kertoo Aalto.
 Harjavalta kaupunkina saa uudelta sivistysjohtajalta pyyteettömiä kehuja.
- Harjavalta on kompakti, etäisyydet ovat lyhyet, palvelut löytyvät läheltä. Työpaikkaomavaraisuus on vahva ja sijainti hyvä.  Jos yhden kokonaisuuden haluaa nostaa esille, ne ovat liikuntamahdollisuudet. Liikunta- ja uimahalli, Honkalan urheilukeskus, tekonurmi, yleisurheilukenttä, tenniskenttä, jäähalli, Hiitteenharjun, ulkoilu-, laskettelu- ja hiihtomahdollisuudet. Siinä on valinnanvaraa kerrakseen, naurahtaa Aalto.

Katri Kujanpää

30.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva