Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Viiden piirin risteilyllä: All female panel!

Kuva: Viiden piirin risteilyllä: All female panel!

Perinteinen viiden piirin risteily seilattiin 19.-20.1. Osallistuin risteilylle nyt toista kertaa. Risteilyllä järjestettiin nuorten eduskuntavaaliehdokkaiden paneeli. Tämä oli ehkä innoittanut useampaa nuorta tulemaan paikalle.

Mutta ennen kuin menen paneeliin, kerrataan vähän edellisen illan tunnelmia. Meitä oli kahdeksan Demarinuoren porukka ja enemmän tai vähemmän toisillemme tuttuja, yksi täysin uusi kasvokin oli löytänyt mukaan. Neljä meistä on ehdokkaana tulevissa eduskuntavaaleissa. Nuorin ehdokas on 19-vuotias.
Ilta alkoi piirien puheenjohtajien alkutervehdyksillä ja maljojen kohotuksilla. Tästä intoutuneena painelimme Tax Freehen ja ajattelimme, että vietetään aikaa aluksi hytissä ja sitten painellaan yökerhoon. Tuli mutkia matkaan, kun kyseiseltä laivalta ei saanut ostettua alkoholijuomia menomatkalla Tukholmaan. Olimme nokkelia ja bongasimme pari ruotsalaista ja he ystävällisesti ostivat meille tonkan viiniä. Ylpeänä suorituksestamme jaoimme sen porukan kesken hytissä. Tämä voi kuulostaa typerältä ja mietit mitä järkeä tästä on kirjoittaa, mutta ne, kuuluisat verkostot, luodaan virallisen ohjelman ulkopuolella. Uskon, että siellä on entisiä nuorisoliittolaisia ja monen monta tarinaa kerrottavana. Tämä sama jengi siinä hytissä tulee pyörimään toivottavasti pitkäänkin näissä ympyröissä ja me olemme tulevaisuuden vaikuttajia.
Hauska sattuma oli, että kolmella meistä oli mukana SDP:n paidat. Siinä sitten sovittiin, että pistetään ne päällemme. Yhdellä oli päällään punainen kiitos SDP-paita, toisella Olof Palme-paita ja minulla Demarinuorten suvakki-paita. Siinä sitten aatteeseen pukeutuneina tutustuimme toisiimme ja jaoimme ajatuksia. Jatkoimme iltaa pikkutunneille tanssien, jakamalla Demarinuorten kondomeja ja levitimme SDP:n ilosanomaa risteilijöille. Muistan, kuinka TPS-fanit huusivat bändin soittaessa T-P-S ja me vastasimme huutoihin S-D-P! Samaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ei hevillä löydä. Siinä, omassa kuplassamme ei tarvinnut pelätä leimautuvansa.
Seuraavana päivänä seminaariohjelma päättyi piirien nuorimpien ehdokkaiden paneeliin. Paneeliin osallistui 5 ehdokasta, kaikki nuoria naisia. Kuulin sivukorvalla, kun miesoletettu pohdiskeli ääneen, että missä ovat miesehdokkaat. Mieleeni hiipi ajatus, että edelleen all female panel on harvinaista, myös oman puolueemme sisällä. Kokoomuksen ajatuspaja Toivon teettämän tutkimuksen mukaan SDP:n ehdokkaista naiset ovat ainoana suurena puolueena keränneet enemmistön puolueen äänistä. Naisehdokkaat ja nuoret ovat SDP:n äänestäjien suosiossa.
Paneelissa ei suuria eroavaisuuksia tietenkään syntynyt. Olemmehan kaikki valinneet samankaltaisista syistä juuri Sosialidemokraatit. Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, työ ja koulutus nousivat arvoina ehdokkaiden keskuudessa esiin. Paneelin juontaja totesi, että yksi arvo, joka ei noussut esiin, oli solidaarisuus. Sain puheenvuoron tähän ja vastasin, että se on itseisarvo, solidaarisuus on SDP:n lihaa ja verta.
SDP:llä on vahva tulevaisuuden vaikuttajien joukko ympäri Suomea. On hölynpölyä, jos joku sanoo, etteikö Demareissa olisi nuoria. Meitä on, paljon.


Neea Kähkönen
Kirjoittaja on Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja

23.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva