Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

"Suomessa on tapahtunut ilmastoasiassa hurahdus"

Kuva: "Suomessa on tapahtunut ilmastoasiassa hurahdus"

Eero Heinäluoma peräänkuulutti Satakunnassa
fiksua ilmastopolitiikkaa

Kansanedustaja Eero Heinäluoma arvosteli Satakunnan vierailullaan Suomen ilmastopolitiikkaa, jossa on hänen mielestään hurahdettu liiaksi esimerkiksi sähköautoihin ja lihansyönnin vastustamiseen.
- Ilmastonmuutos on vakava asia, ja sille pitää tehdä jotakin. On kuitenkin harhaa, että maailma pelastuu Suomen toimin. Suomen osuus hiilipäästöistä on 0,5 prosenttia, ja Euroopan unioninkin osuus vain 10 prosenttia. 90 prosenttia päästöistä tulee muualta, erityisesti Kiinasta ja Yhdysvalloista. Niin kauan kuin ne jatkavat ilmaston saastuttamista, on meidän merkityksemme vähäinen, sanoi Heinäluoma ollessaan Porin puolen wanhojen tovereiden vieraana.
Hänen mielestään Suomen pitää ottaa keskeiseksi tavoitteeksi, että muut valtiot tulevat mukaan ilmastotalkoisiin.
- Se, että Donald Trump on irrottanut Yhdysvallat ilmastosopimuksesta, on vakava asia. Se on signaali muille. On valitettavaa, ettei presidentti Sauli Niinistö uskaltanut sanoa sitä suoraan Trumpille.
Suomen hallituksen tulisi Heinäluoman mielestä aktiivisemmin vaikuttaa asiassa muihin maihin.
- Meillä Suomessa tarvitaan fiksua ilmastopolitiikkaa, jossa taakka kannetaan tasaisesti. Kysyn vain, kuinka moni suomalainen pystyy ostamaan 40 000 euroa maksavan sähköauton, kun nykyisen bensiini- tai dieselauton voisi sen sijaan hyvällä omallatunnolla ajaa loppuun. Kaikkien pitää pystyä olemaan mukana.
Heinäluoma ei pitänyt fiksuna ilmastopolitiikkana esimerkiksi sitä, että pitää lopettaa lihan syönti. Tämä pitäisi saada hänen mielestään myös monien demaripoliitikkojen ymmärrettäväksi.
- Ainoastaan EU on riittävän vahva sanomaan Trumpille, että ilmastonmuutosta pitää torjua globaalisti. Tarvittaessa EU:n pitää asettaa muille osapuolille hiilitullit, sanoi Eero Heinäluoma.
Hän on ehdokkaana ensi toukokuun europarlamentin vaaleissa.
Kevään eduskuntavaaleissa on Eero Heinäluoman mukaan kyse siitä, voittaako tasa-arvoinen Suomi, vai jatkuuko porvarillinen markkina-Suomi, jota nykyinen porvarihallitus on neljä vuotta pönkittänyt.
- Sipilän ja Bernerin markkina-Suomessa ei ole esimerkiksi ollut varaa antaa pienituloisille lääkkeitä, ja tuloerot ovat kasvaneet, ja sote-uudistuksessa terveydenhuollon rusinat annetaan yrityksille.
- Markkinavoimat ovat ottaneet vallan Keskustassa, jossa maaseudun pienituloisista huolta kantaneesta alkiolaisuudesta ei ole jäljellä mitään, totesi Heinäluoma.
Porin lisäksi Eero Heinäluoma vieraili Raumalla.

Jukka Vilponiemi

23.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva