Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan demarit avasivat vaalikampanjansa

Kuva: Satakunnan demarit avasivat vaalikampanjansa

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kiersi lauantaina Satakuntaa demareiden vaalikampanjan avaustilaisuuksissa Raumalla, Eurajoella ja Porissa sekä puhui Porin Työväenyhdistyksen Vuodenvaihteen juhlassa Teknologiakeskus Pripolissa. Marin sijaisti puolueen puheenjohtaja Antti Rinnettä, joka on sairauslomalla.

Sanna Marin esittää merkittävää panostusta perusterveydenhuoltoon. Hänen mukaansa kiireettömään hoitoon pitää päästä nykyistä huomattavasti nopeammin.
- Haluamme toteuttaa terveyspalvelujen hoitotakuun, jossa jokaiselle suomalaiselle luvataan hoitoon pääsy kiireettömässä hoidossa viikon kuluessa. Tämä tarkoittaa 1000 lääkäri- ja hoitajakäsiparin lisäämistä perusterveydenhuoltoon, Marin linjaa.
SDP:n tavoitteena on myös terveyskeskuslääkärin ja -hoitajan vastaanoton muuttaminen maksuttomaksi. Eduskunta keskusteli tällä viikolla hallituksen lakiesityksestä, joka nostaisi paljon palveluja käyttävien ihmisten terveyskeskusmaksuja jopa sadoilla euroilla vuodessa.
- Maksut vaikeuttavat palveluihin pääsyä ja johtavat pahimmillaan pienituloisten ihmisten velkaantumiseen. Jos ihmiset jättävät korkeiden asiakasmaksujen vuoksi hakematta apua ajoissa, johtaa se inhimilliseen kärsimykseen ja kustannusten kasvuun erikoissairaanhoidossa, Marin näkee.
Asiakasmaksut ovat Suomessa kansainvälisesti vertaillen korkeat erityisesti terveydenhuollossa. Vuonna 2016 asiakasmaksuista aiheutuneita ulosottotapauksia oli lähes 400 000. Marin muistuttaa myös, että hallinnolliset kulut voivat olla lopulta suuremmat kuin perityt asiakasmaksut.
Vuodenvaihteen juhlaa on Porissa järjestetty vuodesta 1956 ja 2000-alusta lähtien vetovastuussa on ollut Porin Työväenyhdistys.
 - Toivottavasti äänestäjät muistavat nämä Sipilän hallituksen neljä karmeaa hallitusvuotta. Hallituksen osaaminen työmarkkina-asioissa on ollut todella heikkoa. Kolmikantainen asioiden valmistelu on hukattu ja erityisesti työttömiä on kurmuutettu erilaisilla leikkauksilla ja mallella, totesi Porin Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Rauno Vesivalo avauspuheessaan.
- Hallitus on tämän neljän vuoden aikana antanut nappisyöttöjä opposition lapaan. Nyt on tuhannen taalan paikka demareilla nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi tulevissa vaaleissa, summasi Vesivalo.

Katri Kujanpää

16.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva