Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi Aika lopettaa ilmestymisensä kesäkuussa

Kuva: Uusi Aika lopettaa ilmestymisensä kesäkuussa

Sosialidemokraattista Uusi Aika -lehteä julkaisevan Ajan Sana Oy:n hallitus on päättänyt lopettaa lehden ilmestymisen. 113-vuotiaan Uuden Ajan viimeinen numero ilmestyy 19. kesäkuuta. Lehden palveluksessa on neljä vakinaista ja kaksi osa-aikaista työntekijää, joiden työsuhteet päättyvät kesällä.

- Ei tämä henkilökunnalle tullut yllätyksenä. Uusi Aika -lehden julkaiseminen on jo vuosia ollut epävarmalla pohjalla. Eteenpäin on sinnitelty pienellä porukalla vuosi kerrallaan, mikä on tietenkin ollut henkilökunnan näkökulmasta rankkaa.
- Alunperin meillä oli tieto, että Uusi Aika ilmestyy vuoden 2019 loppuun saakka, mutta nyt sitten tuli päätös lopettaa toiminta mahdollisimman pian eduskuntavaalien jälkeen.
- Tottakai henkilökunnan tunnelmat ovat alakuloiset, toisaalta kuitenkin myös helpottuneet, koska jatkuva epävarmuus nyt loppuu.
- Me olemme koko ajan niukkenevilla resursseilla tehneet hyvää lehteä. Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta ja kentällä väki on kokenut lehden tärkeäksi, valitettavasti tämä ei vain ole näkynyt käytännössä esimerkiksi siten, että lehteä olisi tilattu.
- Satakuntalaisen tiedonvälityksen monipuolisuuden kannalta tämä on erittäin harmittava ja surullinen uutinen, summaa Uusi Aika lehden päätoimittaja Maarit Kautto.
Ajan Sana Oy:n toimitusjohtajan Esko Aholan mukaan suurimmat lehden alasajoon johtaneet syyt ovat puolueelta saatavan tuen raju leikkaaminen, sekä levikin ja ilmoitusmyyntitulojen väheneminen.
- Surullinen tosiasia on, että Uuden Ajan tilaajakunta on iäkästä väkeä. Vanhat, uskolliset tilaajat poistuvat pikkuhiljaa joukostamme ja uusia printtilehden lukijoita on erittäin vaikea saada. Nuoret eivät tilaa paperilehtiä, vaan lukevat mieluummin lyhyitä uutisia mobiililaitteilla, Ahola toteaa ja jatkaa:
- Ongelmia lehden julkaisemiseen aiheuttaa myös jatkuva paino- ja jakelukustannusten nousu. Lisäksi paperilehden jakelumahdollisuudet vaikeutuvat koko ajan Postin ja jakeluyritysten palvelujen supistumisen vuoksi.
- Syy siihen, miksi Uusi Aika on pystynyt sinnittelemään näinkin pitkään on se, että lehden omistus on aina ollut pääosin Satakunnassa. Satakuntalaiset ovat halunneet säilyttää oman lehtensä ja sen puolesta on taisteltu. Mutta nyt on aika tunnustaa tosiasiat, Esko Ahola toteaa.

Uutta Aikaa julkaisevan Ajan Sana Oy:n omistajat ovat Salin säätiö sr (45%) ja Porin Työväenjärjestöjen Tuki ry (45%) sekä Porin sos.dem. Kunnallisjärjestö ry (10%). Ajan Sana Oy yhtiönä säilyy ja sen tulevaisuutta pohditaan uudelta toimintapohjalta.
Suurimman vastuun sosialidemokraattisen viestinnän jatkuvuudesta Porissa ja Satakunnassa kantaa Porin sos.dem. Kunnallisjärjstö, jonka hallituksessa onkin kevään aikana tarkoitus pohtia uudenlaista viestintäsuunnitelmaa.

16.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva