Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vuoden 2018 Satakunta-palkinnot jaettiin

Mitalit Riku Räsäselle, Satakunnan yhteisökeskukselle, Samu Lahdelle ja Pentti Ala-Luopalle

 

Satakunnan vuodenvaihteen juhla järjestettiin viime perjantaina kuudetta kertaa. Tällä kertaa Satakuntaliiton kanssa juhlan juhlan järjesti Eurajoen kunta. Juhlassa jaettiin Satakunta-mitalit, Satakunnan aluesuunnittelumitali sekä Nuori satakuntalainen -palkinto.
Nuori satakuntalainen -palkinto myönnetään 13-29 -vuotiaalle yksityishenkilölle tai nuorelle yhteisölle. Kriteerinä on taiteeseen, kulttuuriin, liikuntaan, opiskeluun, työelämään tai muuhun kunnostautumiseen liittyvä teko, jolla on ollut paikallista tai laajempaa merkitystä.
Nuori satakuntalainen -palkinto myönnettiin Samu Lahdelle. Hän sijoittui kolmanneksi automaatioasennuksessa EuroSkills-kisoissa eli ammattitaidon Euroopan mestaruuskisoissa Budapestissa syksyllä 2018. Kisoissa oli mukana yli 500 nuorta osaajaa Euroopan 28:sta maasta; Suomea edusti 25 kilpailijaa. Vuonna 2017 Lahti sijoittui kolmannelletoista sijalle WorldSkills-kisoissa Abu Dhabissa. Huittislaistaustainen Lahti valmistui vuonna 2015 Sataedun Kokemäen toimipaikasta. Tällä hetkellä Lahti opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa.
- EuroSkillsissä saavutettu mitali tuntuu kokonaisuudessaan todella hyvältä ja tähän onkin oma ura kisojen puolesta hyvä päättää. Vielä kun lisää vuoden 2017 WorldSkills kisojen pienoisen pettymyksen, niin ei voi kuin olla äärimmäisen tyytyväinen tulokseen. Kokonaisuudessaan kisoista on jäänyt vielä paljon muutakin käteen ja tietty on tullut opittua äärettömän paljon uutta, joka auttaa varmasti myös tulevaisuudessa. Tähän kaiken päälle vielä tällainen nuori satakuntalainen-palkinto, niin olen kyllä todella kiitollinen ja tyytyväinen, kertoo Lahti.
- Tähän mennessä olen työskennellyt aktiivisesti koulun ja kisoihin harjoittelemisen ohella. Seuraavaksi olisikin sitten tarkoitus keskittyä koulun viimeisiin vuosiin ja samalla sulattautua enemmän myös työelämään, Lahti jatkaa.
Satakunta-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Matti Kava  ja se myönnetään tunnustuksena erityisen ansiokkaasta toiminnasta Satakunnan maakunnan hyväksi. Yksityishenkilölle myönnettävä mitali on hopeinen ja yhteisölle myönnettävä mitali on pronssinen.
Hopeinen Satakunta-mitali myönnettiin Riku Räsäselle. Räsäsen menestystarina osoittaa, miten intohimo, luovuus ja vaikuttavuus syntyvät oman alan löytämisen myötä. Raumanmeren Juhannus on tapahtumana tunnettu kautta Suomen ja Poroholma on kehittynyt viiden tähden lomakeskukseksi. Räsänen on mukana usean raumalaisen ravintolan, Unajan viihdepuiston ja elokuvateatterin toiminnassa. Yhden henkilön liikemiestaidoilla ja rakkaudella omaan kaupunkiinsa hän on Rauman elinkeinoelämän merkittävä tekijä. Räsäselle on tärkeää myös hyväntekeminen yhteisössään ja yhteisöllisesti. Sosiaalisen hyvinvoinnin kehittämistä Räsänen on toteuttanut tukemalla monipuolisesti yhdistystoimintaa ja ollut perustamassa muun muassa Aito Fiilis ry:tä.
Pronssinen Satakunta-mitali myönnettiin Satakunnan yhteisökeskukselle. Yhteisökeskus on ollut aktiivinen toimija maakuntauudistuksen valmistelussa ja se koordinoi hanketta, jossa järjestöjen toiminta integroidaan luontevaksi ja näkyväksi osaksi uudistuvia maakuntia ja kuntien hyvinvoinnin palvelurakenteita. Kattavassa yhteistyössä etsitään ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen uusia ratkaisuja, kehitetään niiden rahoituspohjaa ja rakennetaan tiivistä yhteistyötä järjestöjen välillä.
- Saamamme arvostus tuntuu hienolta. Koemme, että mitali on tunnustus paitsi Yhteisökeskukselle, myös koko maakunnan järjestötoiminnalle; yhteistyökyvylle, osaamiselle ja työlle. Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme ottaa tämän huomionosoituksen vastaan maakunnan järjestökentän puolesta, kommentoi Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen tunnustusta.
Satakunnan aluesuunnittelumitalin on suunnitellut satakuntalainen kuvanveistäjä Kauko Räike ja myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka valtakunnallisella, maakunnallisella, seudullisella tai paikallisella tasolla on tehnyt sellaista tunnustusta ansaitsevaa työtä tai toimintaa, jolla on katsottava olevan erityistä merkitystä Satakunnan tai sen osan alueellisessa kehittymisessä.
Satakunnan aluesuunnittelumitali myönnettiin Pentti Ala-Luopalle. Hän toimi Merikarvian kunnanjohtajana 29 vuotta. Ala-Luopa on ollut osana Merikarvian kunnan kehittämistä edistänyt tulevaisuuteen tähtäävää kaavoitusta. Hän on ollut aktiivisesti yhteydessä sekä asukkaisiin, viranomaisiin ja alueellisiin viranomaisiin. Meri ja merellinen ilmapiiri, Merikarvianjoen olemassaolo, yhteistyön merkitys sekä tulevaisuudenusko ovat näkyneet useissa kaavoitushankkeissa.

9.1.2019 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva