Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirje Joulupukille

Kuva: Kirje Joulupukille

Tämä on toistaiseksi viimeinen kolumnini Uudessa Ajassa. Olen kirjoitellut yli kymmen vuoden ajan. Nyt on aika antaa tilaa uusille vaikuttajille ja eteenpäin katsoville tovereille. Vaikka en uskokkaan yliluonnollisiin ukkohin ja ilmiöihin, niin silti päätin kirjoittaa Joulupukille.

Rakas Joulupukki, kirjoitan Sinulle yhden äidinmaitodemarin toiveista. Toivon rauhaan tähtääviä ajatuksia maailman valtioiden johtajille ja päättäjille kaikkien sotien lopettamiseksi ja estämiseksi. Auta ihmisiä elämään rinnan ja tekemään yhdessä työtä paremman tulevaisuuden eteen. Anna ihmisille ymmärrys ilmastonmuutoksen vakavuudesta ja tahto sen torjunnasta.

Edelleenkin anna hallitusherroille malttia tehdä itsehallintouudistus vaiheittain sote edellä. Lahjoita ymmärrystä, jotta vahva pitää heikommasta huolta. Lahjoita työmarkkinahjohtajille malttia ja yhteinen hiili, mihin puhaltaa, jotta osaisimme yhdessä rakentaa esim. uuden palkanmuodostusmallin, joka kohtelee kaikkia sopimusaloja tasapuolisesti. Anna meille luottamuksen ilmapiiri. Yhdessä olemme enemmän. Torju yltiöyksilöllisyys.

Lahjoita meille ”aseita” taisteluun naisten ja miesten välisen tasa-arvon puolesta. Hyvä Joulupukki, anna meille tahtoa uudistaa perhevapaajärjestelmä niin, että naisten ja miesten välinen tasa-arvo todella uudistuu.

Polittisille järjestöille toivon uskallusta ja tiekarttaa uudistaa puoluetoimintaa ja ay-liikettä. Anna enemmän malttia ja yhdessä tekemistä! Anna malttia yksilöllisen hurmoksen torjuntaan! Kiitos! Muusta ehkä selviämme jo omin voimin ja neuvoin... Tai no, jos Sinun on mahdollista vaikutta talven säähän, toivoisin hyviä kelejä hiihdellä.

Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet näitä jorinoita lukea. Aikansa kutakin. Rauhallista joulua ja mahdollisuuksien uutta vuotta Kirsi Kunnaksen runon sanoin:
”Voi tätä hoppua hoppua hoppua huusivat perunat,voi tätä hoppua ei tule loppua lopun loppua polkata täytyy, polkata polkkaa kiirettä aikaa tulta on kengissä laukata täytyy laukkaa, laukata laukkaa, ei ole tolkkua millään, ei ole tolkun tolkkua kolkata täytyy kolkata, kolkata kolkkaa hyvä jos pysymme hengissä, hengissä,hengissä voi tätä hoppua hoppua ei tule loppua”.

Ehkä viimeisenä toiveena vielä tätä ulkopoliittista uhoa kuulostellen. Tuntemattoman sotilaan Honkajoen rukous; ”Ja lopuksi yhdessä ja erikseen: varjele noita Suomen herroja, etteivät ne toista kertaa löisi päätänsä Karjalan mäntyyn. Aamen.”

Rauhallista joulun aikaa kaikille Uuden Ajan lukijoille ja menestystä uudelle vuodelle 2019.

Rauno Vesivalo, Porin Työväenyhdistyksen puheenjohtaja

12.12.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva