Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Miten mahdottomasta tehdään mahdollista?

Kuva: Miten mahdottomasta tehdään mahdollista?

Syksyn edetessä on ollut hieno seurata sivusta sitä, millä innolla tulevan kevään eduskuntavaaleihin valmistautuvat ehdokkaat ovat käynnistelleet kampanjakoneistojaan. Olen ilokseni pannut merkille, että SDP:n listoilta löytyy toinen toistaan osaavampia ehdokkaita, niin täältä Satakunnasta, kuin myös muiden vaalipiirien alueilta.

Tämä lupaa hyvää tulevaa kevättä ja seuraavaa nelivuotisjaksoa ajatellen. Samaan hengenvetoon pitää silti todeta, että olen myös pannut ilokseni merkille, että muidenkin puolueiden ehdokaslistoilta löytyy huipputyyppejä, sekä Satakunnasta että muualta maasta. Eipä voi muuta sanoa, kuin hattua nostaa jokaiselle demokratian sankarille, joka lyö tunteja laskematta ja työtä pelkäämättä itsensä likoon tulevan kevään aikana!

Eduskuntavaaliehdokkuus on jo itsessään sellainen juttu, mitä ihan jokainen ei pääse kokemaan. Tästä syystä kannustankin jokaista ehdolla olevaa suhtautumaan tuleviin kuukausiin määränpään sijaan matkana. On selvää, että jokainen kampanja tähtää sunnuntai-iltana 14.4.2019 julkistettavaan, mahdollisimman hyvään tulokseen, mutta koko projektista jää takuuvarmasti yksittäisen vaali-illan tulosta enemmän käteen, jos osaa ottaa ilon irti kaikesta, mitä kampanjamatka tuo tullessaan. Todetaan nyt rehellisyyden nimissä sekin, että kampanjamatka ei totisesti ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja voitosta voittoon marssimista. Matkan varrelle mahtuu väsymystä, epätoivoa, pelkoa, jännitystä, surua, riittämättömyyden tunnetta, kiirettä, unohduksia, virheitä, lapsuksia sekä vääriä valintoja, kuten elämään yleensäkin. Vaikeat hetket ovat kuitenkin niitä kuuluisia kasvun paikkoja, jotka moninkertaistavat positiiviset tuntemukset onnistumisten hetkillä. Tämä kannattaa pitää matkan varrella mielessä.

Tässä vaalivalmisteluja seuratessa on tullut useampaankin otteeseen muisteltua omaa neljän vuoden takaista kampanjamatkaani. Muistijälki on vahvasti positiivinen ja ehdottomasti parasta, mitä tuolta matkalta on jäänyt mieleen, on yhteinen tekeminen muiden ehdokkaiden kanssa sekä erilaiset kohtaamiset vaalikentillä. Paras oppi neljän vuoden takaa onkin, että jokainen ehdokas kerää ääniä yhteiseen pottiin ja yhdessä tekemällä kaikki saavuttavat enemmän. Toiveeni ja ohjeeni satakuntalaisille demariehdokkaille onkin, että rakentakaa yhdessä tiivis neljäntoista ehdokkaan kampanja ja ammentakaa voimaa toisistanne. Yhdessä tekemisen meininki ja hyvä fiilis näkyy ulospäin, mikä tuottaa varmasti vaali-iltana tulostaululla näkyvää tulosta. Politiikka on joukkuepeliä ja tuloksen tekemiseen tarvitaan ihan jokaisen panosta.

Vaalikampanja koostuu ehdokkaiden lisäksi suuresta joukosta muita ihmisiä. Ehdokkaiden taustatiimit ja tukijoukot tekevät arvokasta työtä pyyteettömästi oman ehdokkaansa eteen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi myös ehdokkaiden tukijoukoille kannattaa muistuttaa, että saman puolueen ehdokkaat eivät kilpaile keskenään, vaan tekevät työtä yhteisen tavoitteen eteen. Yhdessä tekemällä saavutetaan aina enemmän ja tehdään mahdottomasta mahdollista.

Haluankin vielä kerran kiittää kaikkia, jotka olivat mukana omalla kampanjamatkallani neljä vuotta sitten. Vaalipäällikkö, taustatiimi, sparraajat, tukijat, äänestäjät sekä tietenkin muut ehdokkaat - iso kiitos kaikille! Tsemppiä ja jaksamista kaikille ehdokkaille, puoluekannasta, vaalipiiristä ja paikkakunnasta riippumatta, te olette sankareita.

Petteri Lahti
Länsi-Porin Sosialidemokraattien puheenjohtaja

28.11.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva