Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demareissakin ”halla-ahomaista” suhtautumista maahanmuuttoon

Kuva: Demareissakin ”halla-ahomaista” suhtautumista maahanmuuttoon

Sosialidemokraattien on korkea aika ryhtyä terävöittämään omaa sanomaansa ensi kevään eduskunta- ja eurovaaleja varten, painottaa Suomen Wanhojen Toverien puheenjohtaja, kaupunkineuvos Kari Salmi. Demarien tulee Salmen mielestä tuoda selkeämmin kantansa ja arvonsa esille erityisesti maahanmuuttopolitiikassa. Helppoa se ei ole, koska puolueen sisälläkin aihe tuntuu ahdistavan ja kannat vaihtelevat äärestä laitaan.

Salmi puhui vaaleihin valmistautumisesta Porissa 15. marraskuuta Porin Puolen Wanhojen Toverien torstaikerhossa.
- Meidänkin joukossa on aika erilaisia näkemyksiä asiasta. Minulle on kerrottu, että puolueen maahanmuuttopoliittisen työryhmän sisällä on pelkistäen samanlaisia mielipiteitä kuin Halla-ahon porukalla ja toisaalta sellaisia, että kun joku tulee rajalle, niin sisään vaan.
Kari Salmi näkisi asian Jacob Södermanin tapaan, eli meidän pitää tietää keitä tänne tulee ja yrittää vaikuttaa siihen, mutta toisaalta meidän pitää hoitaa homma humaanisti.
Salmen mielestä ei myöskään saisi toistaa Ruotsin virheitä. Siellä on laiminlyöty kotouttaminen. Eli pitää saada maahanmuuttajien kielitaito kuntoon, heille pitää tarjota lisäkoulutusta ja työtä ja heidät pitää perehdyttää maan kulttuuriin, kuten tasavertaisuuteen ja naisten asemaan.
Demokratian tulevaisuus ja ääriliikkeiden vahvistuminen ovat Salmen mukaan yhteisiä kohtalon kysymyksiä koko Euroopalle, yhä enemmän myös Pohjoismaille.
Vaalien lähestyessä on kannatettu myös ns. blokkiajattelua, jossa vasemmiston pitäisi liittoutua vihreiden kanssa ja keskustan ja kokoomuksen keskenään vielä nykyistä tiiviimmin. Peli kovenee muutenkin: demarien vaihtoehtobudjetti ammuttiin kovasanaisesti alas, ja viime kuukausina on syyllistetty ay-liikettä ja väitetty sen haluavan eduskunnaksi eduskunnan paikalle.
Vaaleihin on ”vielä” tai ”enää” aikaa viisi kuukautta. Salmi muistutti, että demarien nykyinen hyvä gallup-asema voi viidessä kuukaudessa kääntyä vallan toiseksi.
- Aina on helpompi päästä huipulle kuin pysyä siellä. Nyt on tarkka paikka että pysytään huipulla.
Porin kaupungintalolla pidettyyn tilaisuuteen osallistui väkeä myös Etelä-Satakunnan, Rauman ja Kankaanpään tovereista. Veikko Nurmi Eurasta puki monen muunkin toverin huolen sanoiksi: Kannatus romahtaa, kun ”aina joku isokenkäinen puolueen johdosta töppää vähän ennen vaaleja”.
Tilaisuudessa puhuttiin myös suunnitelmista toteuttaa yhteinen muistomerkki vuoden 1918 sisällissodan uhreille. Toisaalta punaisten joukkohautojen inventoiminen ja niiden uhrien tunnistaminen ja nimeäminen on vielä kesken.

Heli Kokko

21.11.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva