Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan seurakunnassa kukaan ei saa jäädä yksin

Kuva: Ulvilan seurakunnassa kukaan ei saa jäädä yksin

Ulvilan seurakunnan ehdokkaat löytävät kahdelta, Koko kansan kirkko ja Perinteen pohjalta tulevaisuuteen, listalta. Koko kansan kirkon valitsijayhdistyksen vaalipäällikkö Jarkko Viljanen kertoo, että Ulvilan seurakunnassa on hyvä henki niin luottamushenkilöiden kuin viranhaltijoidenkin välillä.


- Haasteina meillä on kirkosta eroaminen ja talouden tasapainossa pitäminen, niin kuin varmaan kaikissa seurakunnissa ympäri Suomen, sanoo Viljanen.
- Kirkon vaaliteema, minun kirkkoni, tarkoittaa meille sitä, että kukaan ei saa jäädä yksin, kaikki ovat kutsuttuina yhteiseen seurakuntaan ja heikommista pidetään huolta, kertoo Viljanen ehdokaslistan näkemyksistä.

Ehdokkaana itsekin oleva Viljanen istuu kolmatta kautta kirkkovaltuustossa.
- Kirkon viesti on lähimmäisenrakkaus ja se, että tehdään yhdessä näitä asioita. Maailmalla tapahtuu monenlaista ja Suomessakin on näkyvissä kahtiajakautumista, mielestäni kirkolla on rooli toimia yhteiskunnassa yhdistävänä tekijänä, kertoo Viljanen.

Pirjo Laine on työskennellyt pitkään Kullaalla Ulvilan seurakunnan diakonina ja lähetystyössä. Eläkkeelle jäätyään hänelle tarjoutui mahdollisuus lähteä ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin, katsoa seurakuntaan niin sanotusti toisesta näkökulmasta.
- Seurakunnan ja kirkon tärkein viesti on mielestäni toivo. Meidän pitää luoda ihmisille toivoa, uskoa siihen, että ketään ei jätetä. Olen myös työssäni oppinut paljon vanhoilta ihmisiltä, joiden elämässä on ollut todella raskaita aikoja ja menetyksiä. Meidän pitäisi nähdä se kaikki hyvä mitä meillä nyt on eikä miettiä sitä, mitä meillä ei ole, toteaa Laine.

Ehdokaslistan nuorin Tuulia Riita, 26 v, on iästään huolimatta jo kahtena aiempana kautena toiminut kirkkovaltuustossa sekä muissa luottamustehtävissä ja on nyt kolmatta kertaa mukana vaaleissa.!p
- Innostuin ehdolle, kun nuorempana olin mukana seurakunnan toiminnassa ja tämä oli luontainen polku tulla mukaan myös luottamushenkilöksi, kertoo Riita.
Riita on ammatiltaan sairaanhoitaja-diakonissa, jolle seurakunnan työ tuli tutuksi jo opiskeluajan työharjoittelujen kautta.
- Minulle tärkeitä ovat diakoniatyö, lapset, nuoret ja heikommassa asemassa olevia ihmiset. Jos seurakunnan taloutta pitää tasapainottaa, niin mielestäni toiminnasta ei saisi enää leikata, mieluummin vaikka kiinteistöistä. Ulvilassa esimerkiksi nuorisotyö on elinvoimaista, sitä pitää tukea eikä supistaa, sanoo Riita.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää. Varsinaisena vaalipäivänä tulevana sunnuntaina 18.11. äänestetään Ulvilan kirkossa klo 11-20.
-Tavoitteenamme on, että listamme säilyttää vähintään sen 10 paikkaa kirkkovaltuustossa. Ja toivottavasti seurakuntalaiset käyvät aktiivisesti äänestämässä, summaa Viljanen tulevan sunnuntain tunnelmat.

Katri Kujanpää

14.11.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva