Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harri Lehtoselle luvassa jatkopesti piirin johdossa

Kuva: Harri Lehtoselle luvassa jatkopesti piirin johdossa

Euran Sosialidemokraatit esittävät yhdistyksensä puheenjohtaja Harri Lehtosta jatkamaan Satakunnan demaripiirin puheenjohtajana. Haastajia Lehtoselle ei ole ilmaantunut ja jo aiemmin syksyllä Porin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ilmoitti kannattavansa Lehtosen jatkokautta.

Lehtonen on toiminut demaripiirin veturina jo kaksitoista vuotta.
- Kaksitoista vuotta on pitkä rupeama, mutta kukaan ei ole tänä aikana ryhtynyt haastamaan, ovat kai ajatelleet, että pitäköön pestinsä, nauraa Lehtonen.
- Mutta toki, tämä on merkittävä tehtävä ja olen motivoitunut jatkamaan, vakavoituu Lehtonen.
- Lähden nöyrin mielin kohti seuraavaa kautta ja tuntuu hyvältä, että saan arvostusta ympäri maakuntaa. Omalla tavallaan Satakunnan piiriä on helppo johtaa. Meillä on maan demaripiiireistä korkein kannatus, meillä on vuosien varrella ollut erittäin hyviä piirihallituksia ja loistavia tekijöitä maakunnassa. Tätä työtä ei piirin puheenjohtaja tee vaan sen tekevät ihmiset, jotka tekevät kunnissa ja järjestöissä perustyötä, sanoo Lehtonen.
- Toki, eihän tämä mikään helppo pesti ole leipätyön ohessa. Neuvotteluja, tapaamisia ja tilaisuuksia on paljon, sote ja muut maakunnalliset kuviot työllistävät. Demariyhdistyksiä tosin kannustaisin olemaan vielä enemmänkin yhteyksissä. Tulen aina mielelläni yhdistyksen kokouksiin ja tapaamisiin, en vain itse esiintymään vaan erityisesti kuuntelemaan, kertoo Lehtonen.
Satakunnan tilanteen eduskuntavaaleissa Lehtonen näkee demareiden kannalta hyvänä.
- Nykyisessä poliittisessa tilanteessa meillä on hyvä kannatus ja vahva maaperä, jolta ponnistaa. Nyt meidän pitää tehdä positiivisella otteella ja vahvalla joukkuepelillä hyvä vaalityö. Tavoitteenamme on saada kolmas paikka ja olla piirin ykkönen kannatuksessa sekä kärkisijoilla valtakunnallisessa kannatuksessa, summaa Lehtonen.
Lehtonen on toiminut pitkään myös Euran kunnanhallituksen puheenjohtajana.
- Meillä Eurassa on nyt hyvä pöhinä. Meillä on yhteinen visio ja sanoisin, että me Eurassa elämme nyt mahdollisuuksien aikaa. Olemme tehneet hyviä maanhankintoja, kaavoittaneet, tehneet tarkan suunnitelmallisen investointiohjelman eli luoneet hyvää pohjaa sille, että Eura on entistä houkuttelevampi paikka, sanoo Lehtonen.
- Yksi avainjuttu on se, että kaikki poliittiset ryhmät puhaltavat yhteen hiileen. Tehdään hommaa tosissaan, ja luotan, että tämä kantaa hedelmää. Olemme myös päässeet ”kuntaliitostraumoista” eroon, nyt kehitämme Euraa Eurana ja keskitymme omiin asioihimme. Sanoisin, että euralainen yhteiskunta voi tällä hetkellä hyvin, toteaa Lehtonen.
Lehtosella on myös valtakunnan tasolla merkittävä luottamuspaikka, hän on Suomen Kuntaliiton hallituksen jäsen. Muita demarijäseniä ovat SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero ja Tampereen pormestari Lauri Lyly.
- Tämä on ehkä merkittävin paikka, jossa olen ollut. Se on myös arvostus koko maakunnalle, että meillä on paikka Kuntaliiton hallituspöydässä.
- Yksi tulevaisuuden avainkysymys kuntapolitiikalle ja kuntien toiminnan kehittämiselle on kuntien rahoitusjärjestelmä valtionosuuksineen ja verotulojen tasauksineen. Se on tällä hetkellä hyvin vanhakantainen ja kuntien elinvoiman vuoksi on tärkeää, että se saataisiin uudistettua jo tulevalla hallituskaudella, sanoo Lehtonen.
Satakunnan sos.dem. piirin puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja piirihallitus valitaan piirikokouksessa tulevana perjantaina. Kokous pidetään Porin kaupungintalon valtuustosalissa alk. klo 18.00. Kokouksessa asetetaan myös Satakunnan sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaita.

Katri Kujanpää

7.11.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva