Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirjurin uusi puistokäytävä lisää alueen käyttömahdollisuuksia

Kuva: Kirjurin uusi puistokäytävä lisää alueen käyttömahdollisuuksia

Viime aikoina Kirjurinluodossa vieraillut ei ole voinut välttyä huomaamasta alueella olevia kaivinkoneita, hiekkakasoja ja putkia. Syynä moiseen on, että Porin kaupungin teknisen toimialan infrayksikkö rakentaa alueelle hyvää vauhtia puistokäytävää, joka valmiina ulottuu Kirjurin ravintolalta Lokkilavalle

Syys-lokakuun vaihteessa käynnistyneet rakennustyöt on tarkoitus saada päätökseen vielä tämän vuoden puolella; mikäli säät sallivat. Tavoitteena on lisätä alueen käyttömahdollisuuksia ja varmistaa, että alueen maasto kärsii jatkossa mahdollisimman vähän; sijoittamalla esimerkiksi myyntikojut niille varatuille paikoille.
- Polun keskivaiheille rakennetaan laajempi kivetty keskusaukio, joka on kuin tehty pienimuotoisten tapahtumien järjestämiseen. Polun molempiin reunoihin tulee luonnonkivi erottamaan sorapinnan nurmialueesta, kertoo suunnitteluinsinööri Johanna Kalaoja.
Samalla uudistetaan viemäriverkosto ja rakennetaan uusia vesipisteitä. Polun kustannusarvio on 392 000 euroa. Kokonaisuudessaan vahvistettu infra edesauttaa erilaisten tapahtumien ja tempausten järjestämistä.
- Polku valaistaan nykyaikaisilla LED-valaisimilla, jotka voidaan tarvittaessa myös sammuttaa esimerkiksi konsertin ajaksi.

Onko vaarana, että näiden uudistusten myötä menetetään Kirjurille tunnusomainen luonnonläheinen ilme?
- En näe asiaa niin, että jotain menetetään; päinvastoin. Alueen ilme luonnollisesti vähän muuttuu, mutta samalla tullaan lähemmäs tätä päivää. Uudistustöiden myötä koko Luotojen alueen vetovoimaisuus kasvaa. Vaihtoehtoja on entistä enemmän eri tarkoituksiin, toteaa viherrakentamispäällikkö Veijo Marin.
Kirjuriluodossa tehdään tätä syksynä myös muita pienipuotisempia uudistustöitä. Keväällä aloitettu eläin- eli tuttavallisemmin kiliaitauksen aidan uusiminen saadaan valmiiksi.
- Vanha aita tuli tiensä päähän. Pätkä vanhaa säilytetään kuitenkin vedenylityskohdassa. Uudessa aidassa on asianmukainen nojailukaide.

Alueen leikkipuiston rakenteet joutuvat kovassa käytössä lujille, joten niitä kunnostetaan tarpeen mukaan vuosittain. Syksyn aikana esimerkiksi leikkikatoksia on uusittu. Tänä syksynä tehdään vuosihuollon lisäksi myös ihan uusia juttuja.
- Alueelle muutti vastikään uusi karhuperhe. Puurakenteisen saivat väistyä paikallisin voimin kivimateriaalista rakennettujen tieltä. Niiden läheisyydessä oleva leikkialue on kokenut myös muodonmuutoksen. Siellä on uutuutena maatrampoliini lapsien käyttöön.

Syksyn aikana nykyisen beach-lentis alueen läheisyyteen rakennetaan pienimuotoinen piknik-alue, johon tulee pari pöytäryhmää ja ulkopöytätennis.

Tarja Tiilimäki

24.10.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva