Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kyl mää meinasi!

Kuva: Kyl mää meinasi!

Ehjää on helppo korjata. Näin voidaan liian usein todeta, kun kuuntelee lukuisten luottamushenkilöiden jälkikäteistä hurskastelua jo tapahtuneista päätöksenteon vaiheista. Näin syksyn saapuessa, paikkakunnasta riippumatta, väännetään tulevan vuoden talousarvioita. Kokonaisuuteen ei juuri olla valmiita puuttumaan, mutta irrallisiin ja vaarattomiin yksityiskohtiin tartutaan suurella hurmoksella toivoen, että jotkut toiset toverit hoitaisivat ikävät asiat huomaamattomasti.

Olen lähes huvittuneena seurannut miten mm. yksittäisiin henkilöstörekrytointien hakuilmoituksiin, tai valintaprosesseihin ei löydy kiinnostuneita kannanottoja. Vastaavasti, kun asia ilmestyy esityslistalle päätettäväksi ja joku sattuu sitä arvostelemaan, mielipiteiden kopiokone käynnistyy ja porukalla takerrutaan yksityiskohtaan, ilman mitään olemassa olevaa perustetta. Aidoin porukasta toteaa, että ”olin kyllä vähintään ajatuksen tasolla miettinyt samaa asiaa omassa hiljaisuudessani. En sitten luottamushenkilönä halunnut ottaa asiaa kokouksessa esille, kun kaikki tiesivät, että Vain Elämää-sarjan viimeinen jakso tulisi samaan aikaan televisiosta.”

Samaan aikaan hamutaan uusia nuoria toimijoita mukaan liikkeeseemme toivoen uusia ajatuksia ja toimintatapoja. Hyvin pian kuitenkin huomaamme, että nuo uudet ja mahdollisesti päivitetyt ajatukset uhkaavat sitä olemassa olevaa perinnettä, jota olemme vuosisadat yrittäneet työväenarkistossa säilyttää.

Jos aikomuksenamme on tulevien vuosien aikana ostaa jäsenistöllemme suruvihkojen sijaan myös ristiäistervehdyksiä, kehotan nyt kaikkia hetken hengittämään pussiin ja miettimään pitääkö puolueemme väen olla kaikista asiakysymyksistä samaa mieltä, saamatta täydellistä rintamakarkurin mainetta.

Onko ryhmämme työskentelyssä heijastunut vahva valtakunnallinen vaikuttamisen halu niin, että paikalliset olosuhteet ja painotukset ovat puoluehallituksen puhallusta kevyempiä? Samalla, kun laskutavasta riippumatta sopeutumisen tarve on Rauman kaupungilla reilusti yli 10Me, niin kinastelemme, miten saisimme esimerkiksi päivähoito-oikeuden rajauksen päälle kustannuksia yli lain tulkinnan?

Näiden pohdintojen ohella siunatuksi lopuksi haluan kertoa, että ylevien aatteet eivät pure, ellei se näy käytöksessä. Siksi toivonkin, että mikäli olemme edelleen oikeudenmukaisuusliike ja kunnioitamme jakamatonta ihmisarvoa, emme olisi ensimmäinen ryhmä, joka kivittää ihmisten pyrkimyksiä urallaan, jos on vaikka kerran meidän mielipiteitä vastaan rikkonut!

Kalle Leppikorpi, Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja

24.10.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva