Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

"Sipilän lakiehdotus on täysin turha""

Kuva: "Sipilän lakiehdotus on täysin turha""

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Lounais-Suomen alueneuvottelupäivillä Kankaanpäässä vieraillut PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi ei ymmärrä Sipilän hallituksen aikeita heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

- Kerron esimerkin. Työntekijä on pienessä yrityksessä irtisanottu henkilökohtaisin perustein. Hän oli saanut vain yhden suullisen varoituksen ja koska hän ei tarkalleen tiennyt, mitä yrittäjä tarkoitti ja mistä häntä oli varoitettu, hän otti liittoon yhteyttä. Kerroimme, että hänen tulisi pyytää varoitus kirjallisena. Kun hän sitä pyysi, hän sai irtisanomisilmoituksen. Tälle toimintatavalle Suomen hallitus haluaa nyt lainvoiman, kertoo Koivuniemi.

- Sipilän ajama laki on täysin turha. Tämä kaikki olisi vältettävissä pienellä koulutuksella. Jos vaikka alle 10 henkilön yrityksessä joku työntekijä ei toimi niin kuin yrityksessä kuuluu toimia, tulee heti istua alas ja käydä asiat tarkkaan läpi. Jos ongelmat työntekijän kanssa jatkuvat, tulee asiat käydä uudelleen läpi, tehdä muistiot ja dokumentoida ja näin varmistaa, että kaikki ovat ymmärtäneet asiat samalla tavalla. Ja jos tilanne vieläkin jatkuu, tulee dokumentoidusti antaa huomautus ja varoitus ennen irtisanomista. Ei luulisi olevan olisi kovin vaikea kouluttaa yrittäjiä siihen, että he osaisivat toimia oikein nykylainsäädännön puitteissa, Koivuniemi jatkaa.

Koivuniemi uskoo, että ay-liike ei peräänny asiassa.

- Olemme tässä vaiheessa tehneet pieniä toimia, joilla olemme halunneet tuoda asian näkyväksi kuitenkin siten, ettei se haittaa kansalaisia. Jos lakia kuitenkin ajetaan väkisin eteenpäin, uskon, että toimia tullaan yhdessä muiden ammattiliittojen kanssa koventamaan. Tämä kaikki olisi kuitenkin vältettävissä, jos Sipilän hallitus vain haluaisi, toteaa Koivuniemi.


18.10.2018 11:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva