Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yhteisötalo Otava kokoaa järjestötoimijat saman katon alle

Kuva: Yhteisötalo Otava kokoaa järjestötoimijat saman katon alle

Yhteisötalo Otava avaa lokakuussa ovensa Porissa kirjaston kupeessa Otavankadulla. Talon yhteensä yli 2000 neliön toiminta- ja kokoontumistiloja remontoidaan loppuvuoden aikana. Lahjoituksena kaivataan vielä kalusteita ja sisustusmateriaaleja.

- Uusi Yhteisötalo Otava on kaikille avoin olohuone ja kohtaamispaikka. Haluamme luoda tästä sellaisen paikan, joissa tilaratkaisujen kautta löydämme yhteistyötä, uusia ajatuksia ja toimintatapoja. Kun olemme saman katon alla, tämä on helpompaa. Kapeaa sektoriajattelua emme kaipaa vaan toiminnallista yhteistyötä, onhan meillä kaikilla kuitenkin samat tavoitteet, kertoo Otavaa hallinnoivan Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen.

Yhteisötalo Otavan yhteensä yli 2000 neliön toiminta- ja kokoontumistiloja remontoidaan loppuvuoden aikana. Lahjoituksena kaivataan vielä kalusteita ja sisustusmateriaaleja.
- Järjestötyö on vaativaa ja ansaitsee arvoisensa puitteet, siksi haluamme sisustaa tilat laadukkaasti ja viihtyisästi, kertoo Karjalainen.

Yhteisötalo Otavaan ovat sijoittuneet muun muassa Avustajakeskus/Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry, Perhehoitoliitto ry, Porin 4H-yhdistys ry, Muistiluotsi, Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry, Ahkerasti yhdessä -hanke, Kulttuuripaja Lumo, FinFami Satakunta ry, Satakunnan Vanhustuki ry ja Tukiranka ry. Otavassa työskentelee vakituisesti yhteensä nelisenkymmentä paikallisten järjestöjen työntekijää, Satakunnan yhteisökeskuksen henkilökuntaa sekä kaksi Porin perusturvan työntekijää. Tiloja käyttää noin 150 eri toimijaa vuosittain.- Toimintaa koordinoiva Satakunnan yhteisökeskus vastaa muun muassa yhteisötalon tietoliikenneyhteyksistä ja yhteisistä tiloista. Toimijoiden yhteistapaamisissa suunnittelemme käytännön asioiden lisäksi sitä, mitä voimme yhdessä tehdä ja toteuttaa, kertoo Karjalainen.

Yhteisötalo Otavan toiminnan on mahdollistanut Satakunnan yhteisökeskuksen ja Porin kaupungin välinen kumppanuussopimus.
- Kunnilla ja järjestöillä on usein samansuuntaiset tavoitteet. Sopimuksella tavoittelemme yhdessä osallisuuden, työllisyyden ja muun hyvinvoinnin edistämistä monialaisella yhteistyöllä. Tämä on Suomen mittakaavassakin harvinaislaatuista ja kaupunki on ansiokkaasti osallistunut työhän ja ottanut toiminnan vakavasti, Karjalainen toteaa.

Yhteisötalo Otavassa tarjotaan palveluja ja tekemistä kaikenikäisille ja ovet ovat avoinna myös muille kuin järjestöjen jäsenille. Lokakuun aikana talon pohjakerroksessa aloittaa toimintansa voittoa tavoittelematon lounaskahvila, jonka tuotto kohdennetaan työllisyyden, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseen.

Katri Kujanpää

17.10.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva