Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tactic Games Oy - Vuoden 2018 porilainen yritys

Porin kaupunki palkitsi Vuoden yritykseksi Porissa toimivan Tactic Games Oy: n. Palkintoperusteluissa mainitaan ansiokas toiminta yhteisönsä hyväksi, lisäksi se kasvattaa alueensa vetovoimaa ja tekee Poria tunnetuksi kansainvälisesti menestyneillä tuotteillaan.

 

Kyseessä on vuosikymmenien työn tulos.
-Uskon että vuosien varrella mm. useat Tacticin järjestämät tapahtumat, joista nyt viimeisin on Mölkyn MM: kilpailut, ovat luoneet hyvää fiilistä, sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta tänne meidän yhteisöömme kotiseudulle. Tämä on myös yksi yrityksemme päätavoitteista; luoda mukavia yhdessäolon hetkiä tuotteidemme parissa, kommentoi yhtiön markkinointipäällikkö Jemina Heljakka palkintoperusteita.

Yritys työllistää Suomessa 150 henkilöä ja koko konsernin tasolla 250. Sen tytäryhtiöitä löytyy Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Hollannista, Ranskasta, Englannista, Puolasta sekä USA:sta. Suurimmat markkinat käydään luonnollisesti isommissa maissa.
-Suomenkin markkinat ovat meille todella tärkeitä, mm. testimarkkinamaana. Noin 80 % liikevaihdosta tulee kuitenkin viennistä, sanoo Heljakka.

Tacticin toiminta alkoi yli 50 vuotta sitten nimellä Nelostuote, joka nyttemmin toimii enää aputoiminimenä. Konserniin kuluvat Porissa ja ulkomailla toimivat Tactic-yhtiöt, sekä Lahdessa Printcenter.
Tactic on tullut tunnetuksi innovatiivisesta varastoinnistaan ja se olikin ensimmäinen laatuaan koko Pohjoismaissa. Uusi varasto on roboteilla toimiva ja automatisoitu korkeavarasto, jossa happitaso on laskettu niin, että se on myös paloturvallinen. Tämä mahdollistaa mm. riittävät raaka-ainevarastot, sekä ympärivuotisen valmistutumisen pääsesonkiin, eli jouluun.

Tactic Games valmistaa Porissa n. 80% sen pelituotteista ja kirjatuotteista, sekä 100% Mölkky-ulkopeleistä. Vuonna 2017 yhtiö valmisti yhteensä 6,7 miljoonaa lautapeliä, palapeliä ja kirjoja. Yhtiössä ajatellaankin tulevaisuudesta varsin positiivisesti.
-Meillä on hyvät näkymät tulevaisuuteen sekä lelujen, kirjojen että pelien osalta. Kansainvälisessä toiminnassa on hyvät kasvumahdollisuudet vahvoilla tuotteilla ja brändeillä, sekä toki myös omalla tuotannolla, kertoo Jemina Heljakka.

Tactic on Heljakan perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa, mutta yhtiön perheajatus kantaa hieman pidemmälle, kuin itse omaan yrittäjäperheeseen.
-Meillä Tactic Gamesilla on henkilökunnassa pitkiä työsuhteita ja useita eri sukupolven edustajia, joten perhe on tärkeä myös tällä tavoin, sanoo Jemina Heljakka.

 

Leea Pennanen-Salli

10.10.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva