Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Venatorin selitykset eivät riitä Porin kaupungille

Venator on ilmoittanut tänään Porin titaanidioksiditehtaan alasajosta vuoteen 2021 mennessä. Ilmoitus on raju isku koko Porille. Noin 450 ihmistä menettää työpaikkansa.

 

Porin tehdas paloi rajusti tammikuussa 2017. Tuolloin omistaja ilmoitti, että tehdas pyritään korjaamaan ja tuotanto palauttamaan entiselleen. Työntekijöitä ei irtisanottu, mutta osa lomautettiin.
Nyt Venator kertoo tiedotteessaan, että uudelleenrakennustyön kustannukset ovat olleet yllättävät ja nousseet liian suuriksi. Yhtiö ilmoittaa, että Porin tehtaan tuotanto aiotaan siirtää muihin yksiköihin. Toistaiseksi tuotanto jatkuu noin 20 prosentin teholla.
Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toteaa, että Venatorin toiminta on ollut Porin kaupungin näkökulmasta ennakoimatonta. Viime viikolla yhtiö ilmoitti tehtaan rakentamisen uudesta projektiorganisaatiosta.
- Tänään olemme lukeneet Venator Groupin sivuilta mediatiedotteen, jonka mukaan tehdas suljetaan ja tuotanto siirretään yhtiön muihin yksiköihin. Mediatiedotteessaan Venator ilmoittaa kohtelevansa henkilöstöään reilusti ja kunnioituksella koostuen arvoista ja olemassa olevista käytännöistä. Tämä ei riitä Porin kaupungille, tuskin henkilöstöllekään. Porin kaupunki vaatii, että yhteiskuntavastuu kannetaan, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.
Porin kaupunki on valmis ennakkoluulottomasti innovatiivisiin pitkän tähtäimen ratkaisuihin yhdessä Suomen hallituksen, asianomaisten ministeriöiden ja työvoimaviranomaisten kanssa, jotta kemianteollisuuden osaaminen ja työpaikat voidaan säilyttää Suomessa ja Satakunnassa.
- Odotamme valtioneuvostolta nopeita toimia, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru painottaa.
Venatorin työntekijät saivat tietää tehtaan lopettamisesta tänään kello 13 maissa. Ylen mukaan työntekijät ovat poistuneet työpaikalta.
Venator järjesti asiasta tiedotustilaisuuden medialle kello 15 alkaen. Paikalla oli myös Venatorin varatoimitusjohtaja Antje Gerber. Tehtaanjohto kielsi  videokuvaamisen ja suorat lähetykset, eikä tiedotustilaisuutta suostuttu aloittamaan ennen kuin kamerat suljettiin. Videokuvaamisen kieltäminen julkisessa tiedotustilaisuudessa on erittäin poikkeuksellista.

12.9.2018 15:35

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva