Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Kukaan ei ole kysynyt” on suurin syy, miksi puolueisiin ei liitytä

Tampereen työväentalon juhlasali täyttyi viikonloppuna yli kolmestasadasta demariaktiivista, jotka olivat saapuneet SDP:n valtakunnallisille järjestöpäiville verkostoitumaan ja ammentamaan uusia ideoita niin eduskuntavaalikampanjaintiin kuin järjestötoimintaankin. Viikonlopun aikana järjestettiin lukuisia työpajoja, joissa osallistujat saivat käydä läpi muun muassa sote-palveluita ja valinnanvapautta, eduskuntavaalien tavoitteita ja kampanjointia, Euroopan unionin tilaa ja EU-vaaleja, järjestötyötä, uusien jäsenten hankintaa ja arkipäivän feminismiä.

 

Järjestöpäivillä julkaistiin myös SDP:n heinäkuussa toteuttama jäsenkysely. Yli 2000 jäsenen otos antaa kattavan kuvan mielipiteistä ja näkemyksistä ympäri Suomen. Erityisen positiivinen signaali oli se, että 85 % vastaajista oli valmis suosittelemaan puolueen jäsenyyttä ystävilleen tai tuttavilleen. Puolueen jäsenyys on vaikuttamisen väylä ja se on suurin syy siihen, miksi ihmiset haluavat olla mukana. Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin oltiin tyytyväisiä, yli 70 % oli niihin melko tai erittäisin tyytyväisiä.
Entä millaista toimintaa halutaan enemmän? Ylivoimaisesti suurin enemmistö, eli 71 % halusi enemmän paikallispolitiikan valmisteluun liittyviä tilaisuuksia ja mahdollisuuksia osallistua niihin. Uusista jäsenistä tätä halusi jopa 80 prosenttia. Tästä voidaan vetää selkeä johtopäätös siihen, että jokaisessa kunnassa tulisi paikallisesti kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että kaikille jäsenille on avoimia mahdollisuuksia osallistua mukaan paikalliseen vaikuttamiseen. Erilaisia tapoja on käytössä ympäri Suomen, niitä voivat olla muun muassa valtuustoryhmien jäsenille avoimet kokoukset tai kyselytunnit tai jonkin yksittäisen asian käsittely jäsenille avoimessa tilaisuudessa.
Järjestöpäivien osallistujajoukossa oli mukavasti myös satakuntalaisia mukana. Osallistujia oli ainakin Porista, Harjavallasta, Kankaanpäästä ja Karviaista. Nopean gallupin perusteella kaikki satakuntalaiset osallistujat olivat tyytyväisiä järjestöpäivien antiin.
- Saatiin hyviä uusia ideoita ja ajatuksia tulevaisuuden puolueen tekemiseen, nuorten mukaan innostamiseen ja tulevien eduskuntavaalien voittamiseen, kertoivat harjavaltalaiset Maija Kuusisto-Länsineva ja Anne Paavilainen.
Kysymykseen uusien jäsen saamisesta mukaan toimintaan saatiin myös selkeä, tiivis vastaus, joka yksinkertaisuudessaan pitäisi kaikkien järjestötoiminnassa mukana olevien kristallisoida itselleen.
- Tutkimusten mukaan suurin syy, miksi ihminen ei ole aiemmin tullut mukaan puolueen toimintaan, on se, että kukaan ei ole kysynyt, tiivisti järjestötoiminnan työpajoihin osallistunut kankaanpääläinen Petra Mäensivu.

Katri Kujanpää

5.9.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva