Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Euran kehittämiseen tarvitaan kaikkia kuntalaisia

Kuva: Euran kehittämiseen tarvitaan kaikkia kuntalaisia

Eura on saanut uuden kehitysjohtajan. Anita Silanterä (VTM) aloitti virassaan viime torstaina. Keväällä irtisanoutuneen kehityspäällikön jälkeen titteli muutettiin kehitysjohtajaksi ja uusi työnkuva vastaa nyt enemmän kunnan vetovoimapalveluista.

Eurassa asiat ovat lähtökohtaisesti hyvin, mutta Silanterällä on kokemusta vaikeistakin oloista. Hän toimi Salon kaupungin ohjelmapäällikkönä yhdeksän vuotta vastaten kunnan alue -ja elinkeinopoliittisesta ohjelmasta.
 - Nokian Salon matkapuhelintehdas lopetettiin vuonna 2012 ja Microsoft 2015, molemmat suuria työllistäjiä. Sain tehtäväkseni koordinoida miten turvata Salon työpaikat. Microsoftin työntekijät olivat pääosin korkeasti koulutettuja ja monet heistä lähtivät start up-yrittäjiksi. Silti asukasluku pieneni ihmisten muuttaessa työn perässä muualle. Tilanne on siellä nyt tasapainottunut ja yrityksilläkin menee hyvin, sanoo kehitysjohtaja Anita Silanterä.
 Vetovoimapalveluiden lisäksi uusi kehitysjohtaja aikoo paneutua kunnan väestönkehityksen tilaan. Eura, kaikkien muiden kuntien joukossa taistelee myös asukkaistaan.
 -Paluumuuttajia pitäisi saada, mm. heitä, jotka täältä aikoinaan ovat lähteneet opiskelemaan. Se taas edellyttää työpaikkoja ja siihen tarvitaan puolestaan vireää yritystoimintaa. Tähän en riitä minä yksin, vaan siihen tarvitaan kaikkien euralaisten panosta, sanoo Silanterä.
Littoisista kotoisin oleva uusi kunnan virkamies ei tunne entuudestaan kovin hyvin uutta työympäristöään, mutta ulkopuolisena on hyvä mahdollisuus tarkkailla kunnan toimintatapoja. Silanterä on ollut aina ahkera lukija ja opiskelija ja mm. avoimen korkeakoulun opinnot ovat tuttuja. Viime keväänä hän kävi tekoälyyn liittyvän kurssinkin, jotta ymmärtäisi alasta jotain.
 - Nyt keskityn kuitenkin opiskelemaan euralaisia ja Euraa. Jos kenellä kuntalaisella on ajatuksia tai ideoita, saa niitä mielellään tulla kunnantalolle kertomaan. Oveni on auki, vinkkaa uusi johtaja.

Leea Pennanen-Salli

5.9.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva