Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin demariryhmä valmistautuu talousarviosyksyyn

Kuva: Porin demariryhmä valmistautuu talousarviosyksyyn

Valtuustoryhmällä on tavoitteena avoin vuoropuhelu kuntalaisten kanssa, kertoo ryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen.

Porin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä valmistautuu syksyn talousarviokäsittelyyn osin ristiriitaisissa tunnelmissa. Pori-sopimuksen hengessä ryhmä haluaa panostaa mm. opetukseen, varhaiskasvatukseen, perusturvaan ja joukkoliikenteeseen, mutta talousnäkymät kesälomien jälkeen ovat radikaalisti erilaiset kuin vielä keväällä. Kuntaliiton mukaan viime vuosi oli kuntataloudessa historiallisen vahva, mutta kesän aikana saadut tiedot kertovat, että kuntatalouden tila on selvästi heikkenemässä.

Kuntaliiton kannan mukaan Sipilän hallituksen budjettiriihessä tehtävien veroratkaisujen aiheuttamat menetykset kuntien tulopohjaan on kompensoitava täysimääräisesti hallitusohjelman mukaisesti.
- Sama koskee mahdollisia kuntien maksutulojen alennuksia. Muussa tapauksessa paine kuntaverojen korotuksiin peruspalvelujen ja investointitarpeiden rahoittamiseksi kasvaa entisestään, kertoo Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Porin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen jakaa näkemyksen.
- Kuntapäättäjät jäivät lomille hyvillä mielin ja vaikutti siltä, että talousarviovalmisteluun voidaan keskittyä rauhassa ja miettiä asioita perusteellisesti palvelujen, ei leikkauskusten näkökulmasta. Nyt tulleiden tietojen pohjalta talousarviosyksystä tulee kuitenkin hyvin haasteellinen, kertoo Porin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen.
- Tuntuu, että Suomen hallituksen toimenpiteet keräsivät aurinkoisen kesän jälkeen urakalla pilviä kuntien taloustilanteen ylle. Esimerkiksi kikysopimusten vaikutuksista kuntatalouteen ay-liike varoitti jo aiemmin, silloin sanottiin, että huoli on turha, mutta niin vain tämäkin on realisoitumassa, jatkaa Laulainen.

Syksyn haasteellisuudesta huolimatta tai nimenomaan siksi, Porin demariryhmä haluaa jatkaa laajaa vuoropuhelua kuntalaisten kanssa.
- Meitä valtuutettuja ja muita demariaktiiveja voi tulla tapaamaan muun muassa perinteisille Porin Silakkamarkkinoille SDP:n teltalle viikonloppuna ja syyskuun lopussa olemme mukana Porin Päivillä.
- Järjestämme myös 26. syyskuuta klo 18.30 Porin valtuustosalissa kaikille avoimen, valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön yhteisen keskustelutilaisuuden, jossa käymme läpi talousarviovalmistelua ja haluamme kuulla siihen evästyksiä, kertoo Laulainen.


Katri Kujanpää

29.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva