Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puhuu kuin Salin - ajattelee aatteella

Kuva: Puhuu kuin Salin - ajattelee aatteella

Porin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö käynnistää tänä syksynä seitsemänosaisen puoluekoulun - Salin-akatemian.

Porissa ja Satakunnassa viime vuosisadan alussa vaikuttanut Eetu Salin oli yksi Suomen sosialidemokraattisen puolueen perustajajäsenistä ja hänet tunnettiin valovoimaisena puhujana ja ajattelijana.
- Uuden ajan Salinit, heitä etsimme, kertoo akatemiaa ideoinut Leena Peltoniemi.
- Tavoitteenamme on perehtyä sosialidemokraattiseen ideologiaan ja arvoihin, niin sanotusti demariaatteeseen. Haluamme myös antaa osallistujille laajempaa tietoa koskien kaupungin päätöksentekoa ja tukea luottamushenkilönä toimimista. Ja tietenkin ehkä tärkeimpänä, saada puolueyhdistyksiin mukaan lisää aktiivitoimijoita, jatkaa Peltoniemi.

Peltoniemi on satakuntalainen paluumuuttaja, joka ennen eläkkeellä jäämistään toimi JHL:n yhteiskuntavaikuttamisen suunnittelijana takanaan myös 27 vuotta toimitsijana KTV:n ja JHL:n palveluksessa.
- Salin-akatemiassa teemme myös tunnetuksi työväenliikkeen historiaa, tavoitteita ja saavutuksia ja tutustumme haasteisiin ja tulevaisuudenvisioihin. Tutustumme myös erilaisiin vaikutuskanaviin, SDP:hen puolueena, sen yhteistyötahoihin sekä mediaan, valottaa Peltoniemi suunniteltua toimintaa.

Lounais-Suomen demarinuorten puheenjohtaja, porilainen demariaktiivi Neea Kähkönen on Salin-akatemiasta innoissaan.
- Tämä on oiva tilaisuus tutustua sosialidemokraattiseen aatteeseen, saada uusia ideoita ja näkökulmia. Vuosi 2019 on vaalien vuosi, kun edessä on eduskunta-, euro- ja mahdolliset maakuntavaalit. Oli sitten itse ehdokkaana, tukitiimissä tai muuten mukana tekemässä SDP:stä valtakunnan ykköspuoluetta tästä saa varmasti eväitä myös vaalityöhön, kannustaa Kähkönen.

Salin-akatemia on tarkoitettu niin uusille jäsenille kuin jo kauemmankin mukana olleille toimijoille. Yhteisillä kokoontumiskerroilla kouluttaudutaan hyvien luennoitsijoiden kera. Tämä on myös mahdollisuus verkostoitua ja tavata alueen demaripäättäjiä.
- Minun henkilökohtainen tavoitteeni on saada nuoria innostuneita mukaan tutustumaan puoluepolitiikkaan. Haluan olla esimerkkinä, että myös meille nuorille on paikka tällä kentällä. Meidän äänellämme on merkitystä ja sitä kuullaan. Olen todella innoissani, että voin olla mukana tässä projektissa ja toivon, että saamme monipuolisen ryhmän kasaan ja pääsemme vaihtamaan eri sukupolvien välillä ajatuksia ja kehittymään vaikuttajina, pohtii Kähkönen.

Kokoontumiset ovat kerran kuussa Porissa Salin-säätiön tiloissa. Keväällä on tiedossa myös opintomatka eduskuntaan ja SDP:n puoluetoimistoon.
- Erityisesti toivomme mukaan 2010-luvulla jäseneksi liittyneitä tai aatteesta kiinnostuneita. Puoluejäsenyys ei ole välttämätöntä, kertoo Peltoniemi.

Ryhmän maksimikoko on 20 ja luennoitsijat ovat alansa parhaimmistoa.
- Salin-akatemiaan hausta ilmoitetaan lisää Porin sos.dem. kunnallisjärjestön ja puolueyhdistysten nettisivuilla. Kunnallisjärjestö osallistuu kustannuksiin mutta toivomme yhdistysten tukevan esimerkiksi matkakustannuksissa, kertoo Peltoniemi.
- Joten tervetuloa Salin-akatemiaan, eetuillaan yhdessä, toivottaa Peltoniemi hymyillen.

Salin-akatemia syksy 2018 - kevät 2019 Porissa.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja 15.10. mennessä Leena Peltoniemi, puh. 0400-708 658, sähköposti l.peltoniemi@gmail.com.

 

Katri Kujanpää

29.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva