Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Toivepuiston uusi elämä syntyy talkoovoimin

Kuva: Toivepuiston uusi elämä syntyy talkoovoimin

Porissa Riihikedon kaupunginosassa, Satakunnankadun ja Kiertokadun kainalossa sijaitseva Toivepuisto on vajaan vuoden aikana kokenut melkomoisen muodonmuutoksen.

Satakunnan Puutarhaseuran talkootyönä toteuttama muutostyö sai entisestään pontta keväällä, kun kohde sai Porin kaupungin myöntämää hyvinvointirahaa, jonka turvin alueella rakentuu esimerkiksi vajarakennus. Kokonaisuus pitäisi olla kunnossa ensi vuonna, kun yhdistys täyttää 100 vuotta.
- Onhan tämä hieno paikka juhlistaa yhdistyksen taivalta ja järjestää myös muita tapahtumia. Projektin lähtökohtana on kuitenkin ensisijaisesti ollut yhteisöllisyys eli että alueen asukkaat ottaisivat tämän omakseen, kertoo seuran puheenjohtaja Jarmo Lainiala.
Yhteisöllisyyden idea toteutui konkreettisesti viime viikolla, kun puutarhaseura järjesti puistossa 100-kivvee -tapahtuman, jonne kuka tahansa kaupunkilainen sai tuoda oman kivensä osaksi tilatyötä. Porilaiset ystävykset Arja Kortteenpohja ja Tarja Salmi olivat varta vasten lähteneet paikanpäälle omat kivet mukana.
- Asun tuossa ihan liki ja olen seurannut puiston rakentumista keväästä lähtien. Tosi hienolta täällä näyttää jo nyt, ihastelee Arja Kortteenpohja.
Liikastenmäessä asuva Tarja Salmi oli paikalla ensimmäistä kertaa.
- Suoraan sanottuna en tiennyt tästä puistosta mitään ja olen todella positiivisesti yllättynyt mitä täällä on saatu aikaan. Hieno kokonaisuus näin keskellä kaupunkia. Tänne voisi jatkossa tulla ihan vain rauhoittumaan ja ihastelemaan istutuksia.
Loppukesän ja syksyn aika on tarkoitus viimeistellä ainakin rakenteilla oleva vaja ja sen ympäristö, jotta alkusyksyyn suunniteltu elokuvailta toteutuisi. Toiveissa olisi heijastaa vajan seinään 50-luvun leffa.
Mitä puistolta on lupa odottaa vaikkapa 10 vuoden kuluttua, Jarmo Lainiala?
- Ainakin istutukset ovat rehevämpi, mutta uskoisin myös, että tuossa ajassa puisto on vakiinnuttanut asemansa alueen ihmisten vehreänä olohuoneena, johon voi piipahtaa vaikka vain hetkeksi istahtamaan. Onhan tässä ainesta, vaikka puutarhamatkailukohteeksi tai ainakin osaksi puistokierrosta, Lainiala visioi.

Tarja Tiilimäki

22.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva