Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP uskoo: ”Koulutus on tehokkain tapa muuttaa maailmaa”

”Eduskuntavaaleissa puolueiden tulee kertoa ihmisille selkeästi, miten tulevaisuuden haasteisiin vastataan”

 

Tulevaisuus P SDP:n Osaamispolku 2030 on puolueen pidemmän aikavälin visio koulutuksen ja sivistyksen kehittämiseksi. Eduskuntaryhmän kesäkokouksessa kokonaisuutta esitellyt kansanedustaja Pilvi Torsti haluaa Suomen ryhtyvän jälleen rohkeasti ”koulutus- ja sivistysradikaaliksi maaksi”.
- Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksesta. Tulevalla vuosikymmenellä meidän on jälleen otettava paikkamme koulutuksen kärkimaana. Suomen menestys ja globaali rooli rakentuvat koulutuksen, tutkimuksen ja uusien innovaatioiden varaan. Se on tärkeää paitsi Suomelle itselleen, myös siksi että kestävän kehityksen yhteiskuntien rakentamisen kannalta osaaminen on aivan keskiössä. Osaamispolku 2030 on SDP:n näkemys siitä, millaisia toimia matkan varrella tarvitaan, sanoo Torsti.
SDP:n mielestä päätöksenteon tulee pohjautua tutkittuun tietoon. Puolue järjestääkin syksyn aikana tilaisuuksia, joissa syvennetään koulutuksen ja tutkimuksen keskeisimpiä tavoitteita yhteistyössä tutkijoiden, muiden asiantuntijoiden ja eri yhteiskunnan tahojen kanssa.
- Petteri Orpon ja kokoomuksen puheet ja teot eivät kohtaa. Budjettiesityksessä on jälleen koulutukseen kohdistettuja leikkauksia 200 miljoonaa euroa aiempien leikkausten päälle. Nyt pitäisi keskittyä koko osaamispolkuun ja hakea vastauksia todettuihin ongelmiin. Koulutustaso on pysähtynyt, tutkimuksen ja tuotekehityksen investoinnit ovat laskussa ja koulutuksella on haasteita vastata muuttuvan työelämän tarpeisiin. Näihin ongelmiin ei budjetista ratkaisua löydy, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.
SDP:n mielestä eduskuntavaaleissa puolueiden tulee kertoa ihmisille selkeästi, miten tulevaisuuden haasteisiin vastataan.
- SDP haluaa kehittää peruskoulua joustavalla koulupäivällä ja parantaa koulutuksen tasa-arvoa suurissa kaupungeissa ja pienemmillä paikkakunnilla. Haluamme laajentaa oppivelvollisuutta toiselle asteelle ja varmistaa kaikille nuorille nyky-yhteiskunnan vaatiman koulutuksen ja osaamisen. Haluamme tehdä jatkuvan oppimisen reformin, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan osaaminen muuttuvan työelämän tarpeisiin. Me olemme valmiita käymään keskustelua muiden puolueiden kanssa siitä, millaisin eväin osaamispolkua rakennetaan Suomessa vuoteen 2030, toteaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

22.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva