Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lajissaan ainoa Leppikorpi

Kuva: Lajissaan ainoa Leppikorpi

Kalle Leppikorpi (sd) on viime kesäkuusta lähtien, kuntavaalien jälkeen, toiminut Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hän on Satakunnassa ainoa lajissaan, koska Leppikorpi hoitaa pestiään osa-aikaisena, palkallisena puheenjohtajana.

Suomessa johtavia luottamushenkilöitä on työsuhteessa melko vähän Ruotsiin verrattuna, Kuntaliiton mukaan heitä on päätoimisena 18 ja osa-aikaisena 20. Lukuun on laskettu mukaan pormestarit ja apulaispormestarit.
Leppikorven mielestä toimintamalli saisi yleistyä.
- Perheen, ansiotyön ja politiikan yhdistäminen toimii nyt kohdallani niin hyvin kun se vain ikinä voi toimia. Mielestäni myös kuntalaisten edunvalvonta ja äänestäjän kuluttajansuoja toteutuu paremmin, kun puheenjohtajalla on aidot mahdollisuudet perehtyä ja valmistella asioita, sanoo Leppikorpi.
Leppikorven oma työnantaja, Securitas Oy on suhtautunut hänen luottamustehtäviinsä aina myönteisesti.  Ja puoliso, ilman häntä ei Leppikorpi tätä työtä tekisi.
- Totuus on se, että tämä on koko perheen harrastus. Jos puoliso ei kotona perhettä, kotia ja pieniä lapsiamme hoitaisi, ei olisi isä kunnantalolla ei, toteaa Leppikorpi arvostaen.
Leppikorven työhön kuuluu asioiden suunnittelu ja perehtyminen virkamiesten kanssa, edustaminen ja verkostoituminen, edunvalvonta, poliittinen valmistelu ja yhteistyö eri puolueiden välillä ja konsernijaoston puheenjohtajana hän pitää myös tiivistä yhteyttä teollisuuteen ja elinkeinoelämään.
- Eri ryhmien välinen neuvonpito ja poliittinen johtaminen kuuluvat rooliini, mutta sitä ei tietenkään saa sotkea operatiiviseen johtamiseen, joka kuuluu virkamiehille. En mielelläni työskentele kaupungintalolla, jos istuisin liikaa virkamiesten ringissä niin kohta en tietäisi kumpaan kuulun, nauraa Leppikorpi.
- Itse karsastan sosiaalista mediaa ja olen mieluummin ihmisten kanssa tekemissä kasvokkain. Haluan kuulla ja keskustella rakentavista ratkaistuista, pelkkä kitinä ei ole hedelmällistä. Itse haluankin tuoda keskusteluun enemmän sitä henkeä, lopetettaisiin kitinä ja uskallettaisiin tehdä päätöksiä hyvinvoinnin mahdollistamiseksi, sanoo Leppikorpi.
 
Sote- ja maakuntauudistus kangertelee ja Leppikorpi toivookin Satakunnan jatkavan sovitulla linjalla.
- Toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut ovat Raumalla niin kuntalaisille kuin teollisuudellekin tärkeitä. Toivon, että Satakunnan kunnat löytävät toisensa ja yhdessä teemme oman soteuudistuksemme riippumatta siitä, mitä valtionhallinto päättää.
Myös Satakunnan yhteisen edunvalvonnan eteen Leppikorpi on valmis tekemään töitä.
- Edunvalvonnassa kuntapäättäjienkin pitää olla aktiivisia ja yhteisellä viestillä saisimme enemmän aikaan, pohtii Leppikorpi.
Mahdollisissa maakuntavaaleissa Leppikorpi ei ole ehdolla.
- Nykyisessä tehtävässäni on minulle riittävästi. Ja olisi vaikea asennoitua siihen, että olisin aamupäivällä Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja iltapäivällä maakuntavaltuutettu. Tulevien eduskuntavaalien osalta en ole vielä päätöstäni tehnyt, toteaa Leppikorpi.

Katri Kujanpää

22.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva