Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirjojen yötä vietetään jälleen Porin kirjastossa

Neljättä kertaa toteutuvassa monipuolisessa kirjallisuustapahtumassa paneudutaan tulevaisuuteen – miltä tulevaisuuden maailmat näyttävät kirjallisuudessa, entä miten historiallinen romaani voi kommentoida tulevaa? Mikä on tekoälyn rooli tulevaisuudessa?

 

– Viime vuonna Kirjojen yössä keskityttiin historiaan Suomi100-teemavuoden merkeissä ja nyt on aika katsoa tulevaisuuteen, kertoo teeman valinnasta kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti.
Vieraaksi saapuu joukko kiinnostavia kirjailijoita. Finlandia-palkittu Johanna Sinisalo paneutuu totuuden jälkeiseen aikaan ja Emmi Itärannan kanssa keskustellaan pelon yhteiskunnista. Historiaan, nykyisen ja tulevan suhteisiin pureudutaan Anni Kytömäen haastattelussa. Vuoden 1918 sisällissotakin on esillä Tapio Koivukarin, Pertti Rajalan ja Riina Haanpään keskustelussa. Tekoäly- ja pelialan asiantuntijat Harri Ketamo ja Peter Vesterbacka pohtivat tekoälyn mahdollisuuksia.
Tapahtumassa julkaistaan kolme uutta teosta: porilaisen Arttu Tuomisen dekkarisarjan 4. osa Leipuri, sekä Elina Wallinin kirjoittaman ja Heli Laaksosen kuvittaman Semmoset & Tommoset-kirjasarjan kaksikielisenä julkaistava osa. Sarjakuvan ystäviä hemmotellaan scifi- ja fantasiapainotteisen Kevyt metalli -sarjakuvakokoelman muodossa.
Tapahtumassa pääsee myös kokeilemaan virtuaalilaseja sekä teettämään itsestään runomuotokuvan. Poikkitaiteellista osuutta edustaa Pori Dance Companyn esitys. Lasten kirjojen yöhön sisältyy muun muassa keppihevostelua kirjailija Aira Savisaaren kanssa. Kuvittaja-kirjailija Hannamari Ruohonen piirtää muotokuvia lasten pehmoleluista.
Tilaisuuden päättää ulkoilmaelokuvaesitys, jossa näytetään Risto Jarvan ohjaama elokuva Ruusujen aika. Elokuva on suomalaisen scifielokuvan kulttiklassikko vuodelta 1968. Se kuvaa vuoden 2012 maailmaa.
Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Auditorion tapahtumissa on induktiosilmukka. Sinisalon haastattelussa sekä Rajalan, Koivukarin ja Haanpään keskustelussa on viittomakielinen tulkkaus.
Kirjojen yö torstaina 16.8. Porin pääkirjastossa.

15.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva