Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harjavallan uusi talousjohtaja aloitti kesäkuussa

Kuva: Harjavallan uusi talousjohtaja aloitti kesäkuussa

”Kuntien taloushallintoa tulee kehittää myös ennakoivampaan suuntaan”

Harjavallan kaupungintalon kakkoskerroksessa vastaantulijaa tervehtii helposti lähestyttävän oloinen, iloisesti hymyilevä Nora Koskinen. Hän aloitti Harjavallan kaupungin talousjohtajan pestissä kesäkuussa ja on nyt muutaman kuukauden ehtinyt perehtyä uuteen työrupeamaansa.
Kullaalta lähtöisin oleva, Porissa asuva Koskinen on aiemmin työskennellyt muun muassa KuntaPro:ssa ja muissa taloushallinnon tehtävissä yksityisellä sektorilla. Harjavallan työnhakuilmoitus sai 45-vuotiaan Koskisen kiinnostumaan paikasta laaja-alaisuutensa vuoksi.
 - Halusin nähdä kuntasektorilla kokonaisuuden talouden näkökulmasta. Esimerkiksi KuntaPro on palveluntuottaja ja siellä näki osakokonaisuuksia, mutta laajempi kuva kiinnosti. Ja siihen olenkin heti päässyt kiinni, talousarviovalmistelu on meneillään täyttä vauhtia ja olen jo valtuustossa ja kaupunginhallituksessakin ehtinyt käymään, naurahtaa Koskinen.
 Alku on sujunut Koskinen mukaan hienosti myös työyhteisön vuoksi.
- Tänne oli helppo tulla. Minut on otettu lämpimästi vastaan ja täällä vallitsee hyvä henki, kertoo Koskinen ensimmäisten työkuukausien tunnelmista.
 Harjavallan kaupungin talous on edelleen vahvassa iskussa. Viime vuonna liki 300 000 euroa plussalla olleen tilinpäätöksen jälkeen kaupungin taseessa on liki seitsemän miljoonaa ylijäämää.
 Koskinen näkeekin kunnan taloushallinnon palvelevan kunnan johtamisen kokonaisuutta esimerkiksi ajantasaisella raportoinnilla.
- Taloushallinnon tarpeet kunnissa vaihtelevat kunnan koosta riippuen, mutta yksi tärkeimmistä asioista on ajantasainen raportointi niin luottamushenkilöille kuin viranhaltijoillekin. Parhaillaan valmistaudumme elokuun lopun osavuosikatsaukseen ja lautakunnissa ja hallituksessa taloutta käydään läpi säännöllisesti, kertoo Koskinen.
- Jälkikäteisraportoinnin lisäksi meidän tulee olla myös eteenpäin katsovia ja ennakoivia, siinä kunnissa, myös meillä on varmaan vielä kehitettävää, pohtii Koskinen.
 
Vapaa-aika Koskiselta ja hänen puolisoltaan kuluu pitkälti kolmen teini-ikäisen lapsen harrastamisen merkeissä. Tutuksi ovat tulleet niin jalkapallo, jääkiekko, muodostelmaluistelu, cheerleader-toiminta kuin pesäpallokin.
- Kuljeta – kannusta – kustanna teemalla tässä mennään, nauraa Koskinen.
 Uusi viranhaltija katsoo Harjavaltaa nyt myös hieman eri silmin kuin enne, aiemmin kun tutuksi oli tullut lähinnä jäähalli ja sen ympäristö.
- Harjavalta on hyvinvoiva kaupunki, jossa on panostettu paljon viihtyvyyteen.  Meillä on selkeä kaupunkikeskusta ja palvelut lähellä. Leikkipuistot, istutukset, kaikki se kertoo positiivisesta tunnelmasta, toteaa Koskinen.

Katri Kujanpää

15.8.2018 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva